Böyle Anlayışa Böyle Bakan!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin ilimizi ziyaret edeceğine yönelik haberleri okuyunca oldukça heyecanlandık ve umutlanmıştık.

Böyle Anlayışa Böyle Bakan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir tarım üretim merkezi olarak ovalarımızın susuzluğuna dair 30 yılı aşkın çözüm bekleyen Uluova ve Kuzova sulama projeleri gibi önemli sorunlarımız vardı. 

Ve biz her tarım bakanı geldiğinde olduğu gibi bir umut, bir  heyecan ve bir müjde gelir düşüncesiyle bekledik bakanı.

Tarım ve Orman bakanımız Sayın Vahit Kirişçi, ilimize geldi, açılışını ve neler yapıldığı ile ilgili bugüne kadar çok bilgi sahibi olmadığımız Murat havzası ile ilgili bir projenin kapanış törenine katıldı, protokol ziyaretleri yaptı, Cuma namazı kıldı, ardından bizlerin asıl çözüm adresi olarak gördüğümüz ve bunu iki gün önce yazdığımız sektör temsilcileri ile Belediye Kültür Merkezinde görüştü.

Sektör temsilcilerinin yarım ağız sorunları dile getirmelerinin  ardından Bakan Kirişçi, 30 yıldan beri çözüm bekleyen sulama projelerinin çözümünün zorluğundan, kod farkı nedeniyle  maliyetten  söz etti ve son olarak da yüreğimize su serpen(?) “sorunun çözümü için mutabık kaldık” cümlesini kurdu ve gitti.

Tabi sahnede bunlar konuşulurken salonda evlere şenlik bir tablo vardı. Birileri nasıl bir  düşünceyle bunu yaptı bilmeyiz ama sorunları net bir şekilde ortaya koymak ve çözüm beklemenin ısrarlı duruşu yerine 80’lı yılların geride kalmış harf yöntemi ile “SAYIN BAKANIMIZ HOŞ GELDİNİZ” pankartlarını kaldırdı.

Bu şehrin sektör temsilcisi, bu şehrin bürokratları, bu şehrin yöneticileri ve siyasileri böyle olursa, bakanı da böyle olur dedik ve topu Halis Yıldız ağabeye attık.