Bakan'dan Bilindik Hikâye

Bakan'dan Bilindik Hikâye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/İlimizde bir dizi program ve ziyaretlerde bulunma üzere ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanı, Belediye Kültür merkezinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Bakan Kirişçi’nin sulama konusunda neler söyleyeceği merak ediliyordu.

BİLİNDİK HİKÂYE VE AYNI GEREKÇE

Sektör temsilcileri ile yaptığı toplantıda Elazığ’ın tarımsal sorunlarını masaya yatırdıklarını dile getiren Bakan Kirişci şunları söyledi:“Sayın valimiz, birim amirleri, milletvekillerimiz, belediye başkanımızla istek ve talepleri masaya yatırdık. Bu şehir etrafı sularla çevrili ama su kıtlığı yaşayan,409 milimetre gibi ortalama yağışı nedeniyle sulamaya ihtiyaç duyan bir şehir. Üretmek istiyor ama suyun bulunduğu kotla suya erişmek isteyen tarla arasında bir irtifa var. Bu irtifa tabi ki bir pompaj sulamayı beraberinde getiriyor.” dedi.

“SORUNUN ÇÖZÜLMESİNDE MUTABIK KALDIK” 

Sulama projelerinin hayata geçirilmesinin maddi kaynak gerektirdiğini ifade eden Bakan Kirişci,“Bu da maliyetli bir konu. Ama biz bütün bu maliyetlerine rağmen devletimizin, hükümetimizin destekleri ile inşallah bu projelerin hızlanması, tamamlanma aşamasındakilerin tamamlanması konusunda heyet halinde mutabık kaldık. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Bakan Kirişçi’nin  sorunun çözülmesi noktasında mutabık kaldık  açıklamasını yorumlayan sektör temsilcileri “30 yıldan beri susuzluk çeken ovalara su vermek için daha yeni mi mutabakata vardınız?” diyerek aynı sorun  30 yıl daha mı sürecek?  dedi.