Borsada Seçim Heyecanı

Özel kanunlarla kurulan ve ilimizin tarım ve hayvancılık olmak üzere üretim ve ticaretin gelişmesinden önemli roller üstlenen Elazığ Ticaret Borsası'nda seçim heyecanı yaşanıyor. Mevcut Başkan Mehmet Ali Dumandağ ve iş insanları Adem Akbulut, Şenol Arslan, Yavuz Oğuz olmak üzere dört adayın yarışacağı Ticaret Borsası seçimleri 1 Ekim 2022 cumartesi günü yapılacak.

Borsada Seçim Heyecanı

1936 Yılında kuruluşu tamamlanan ve Türkiye’nin 21. Borsası olarak faaliyetine başlayan, uzun yıllardır İlimizde tarım ve hayvancılık ile sanayinin gelişmesi anlamında katkı vermek amacıyla hizmetlerini sürdüren Elazığ Ticaret Borsası’nda başkanlık yarışı sürerken 1 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek seçimlerin heyecanı yaşanıyor.

ŞEHRİN EKONOMİ ALANINDAKİ LOKOMOTİFİ

İlimizde köklü bir geçmişi bulunan ve Türkiye’nin 21. Borsası olma özelliğiyle ön plana çıkan, ilimizdeki tarım ve hayvancılık ile sanayinin gelişmesi anlamında kilit etkisi bulunan, borsaya dahil ürünlerde alıcı ve satıcı arasında köprü görevi üstlenen ve bu bağlamlarda tarımsal gelişmeye ve ekonomiye katkı sağlamaya çalışan Elazığ Ticaret Borsası’nda seçim heyecanı başladı.

4 ADAY YARIŞACAK

Elazığ Ticaret Borsası’nın 1 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri için şu ana kadar 4 isim başkanlığını açıkladı. Ticaret Borsası Başkanlığı için yarışacak isimler şu şekilde: Mevcut Başkan Mehmet Ali Dumandağ ve iş insanları Adem Akbulut, Şenol Arslan, Yavuz Oğuz.

Borsada Seçim Heyecanı

DUMANDAĞ DÖNEMİ VE HİZMETLER

2005 yılından bugüne kadar Elazığ Ticaret Borsa başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ali Dumandağ, üreticiler başta olmak üzere  üyelerine yönelik önemli projeleri hayata geçirdi.
TOBB genel Başkanlığı ile kurduğu yakın dostluk ile sunduğu birçok projeyi hayata geçiren Dumandağ, ilimiz kazandırdığı modern Canlı Hayvan Pazarı ile et ürünleri işleme tesisleri ile önemli bir eksikliğin giderilmesini sağladı.

MEHMET ALİ DUMANDAĞ KİMDİR?

1955 yılında Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nin Tirkiyan Köyü’nde dünyaya geldi. 1970’li yıllardan itibaren hububat ürünleri ve besicilik sektöründe faaliyet gösteren Dumandağ, 2000’li yıllarda kurduğu Dumandağ Tarım ve Elazığ’a ilk yabancı ortaklı yatırımı getirmek için kurduğu Sultanbeyli Çiftliği ile Elazığ’da besicilik sektöründe önemli yatırımlara öncü oldu. 1987 yılı sonrası Elazığ Ticaret Borsası’nda çeşitli kademelerde yer alan Dumandağ, 2005 yılından bu yana 4 dönemdir Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda 2015 yılından beri TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyeliği görevini de devam ettiren Dumandağ, bu görevlerinin yanı sıra 2015 yılından bu yana Türkiye Diyanet Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmaktadır.

Borsada Seçim Heyecanı

ADEM AKBULUT: “VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Adaylık süreci ve gerçekleştireceği projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Başkan Adayı Adem Akbulut: “Saygıdeğer Elazığ Kamuoyu ve Ticaret Borsamızın kıymetli üyeleri, sizlerin teveccühü ve talebi ile adaylığımızı açıkladığımız seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizler hiçbir zaman şehrimiz için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik.  Amacımız özellikle hayvancılık alanında gelişmiş bölgede söz sahibi olan bir Elazığ için çalışmaktır. Birlikte hareket ettiğimiz genç ve tecrübeli ekibimizle Elazığ Ticaret Borsasının yönetimine aday olduk. Tarım ve Hayvancılığın Elazığ’da hak ettiği yere gelmesi, çiftçimizin besicimizin derdi ile dertlenen, sorunlarına çözüm arayan bir yönetim anlayışı içerisinde olacağımızı, Elazığ Ticaret Borsasını yenilikçi ve modern bir Ticaret Borsası olması için var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini istiyor, tüm üyelerimize ve Elazığ kamuoyuna saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Borsada Seçim Heyecanı

ŞENOL ARSLAN: “İHRACAT İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Elazığ Ticaret Borsası Başkan Adayı Şenol Arslan ise adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Elazığ’da ticarete ivme kazandırarak, üretim kapasitesini yükseltmek, şehrin kalkınmasına destek olmak ve istihdamı artırarak insanlarımıza iş ve aş sağlamak hedefindeyiz. Şehrimizde et ve et ürünleri ihracatı yapan tek firmanın yöneticisi olarak esnaflarımızın ihracata yönelmesi için her türlü desteği sağlayacağız. Gerçekleştireceğimiz ihracata yönelik çalışmalar ile işletmelerimizin yeni pazarlara ulaşmasına, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmesine ilişkin çalışmaları titizlikle yürüteceğiz. Şehrimizde tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik devlet desteklerinin artırılması, firmalarımızın ve üreticilerimizin bu desteklerden daha etkin yararlanması için Borsa yönetiminde yeniden yapılanmaya gideceğiz. Elazığ Ticaret Borsası, esnafı, tüccarı, çiftçisi ve tüm üyeleriyle şehrimizin gelişmesinde kalkınmasında lokomotif olacaktır.”

Borsada Seçim Heyecanı

YAVUZ OĞUZ: “KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ”

2018 yılında yapılan seçimlerde de yarışan Elazığlı İş İnsanı Yavuz Oğuz, Ticaret Borsası seçimlerine yeniden aday olduğunu açıkladı. 

Oğuz, şunları söyledi: “Devamlı surette artıracağımız faaliyetlerimiz ve geliştireceğimiz kurumsal proje ve kapasiteyle faaliyet alanlarına göre üretici sektör temsilcileri ve diğer tüm paydaşları bir araya getirme ve güç birliği sağlama noktasında üstleneceği büyük sorumluluk ve çatı olma görevini hakkıyla yerine getirerek sonuç odaklı çalışmalarıyla sadece sorunları tespit edip dile getirmekle yetinmeyip, bunlara kalıcı çözümler önererek hayata geçirilmesini sağlayacağız. İlimizin çatı kuruluşlarından biri olan borsamızın asli temsil mekanizması olarak tüm üyelerimizin ülke ve dünya standartlarında iş ve yatırım imkanına kavuşma vizyonumuz ve misyonumuz olacak daha güçlü bir Elazığ ve Türkiye olma hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz.”

DÖRT YIL ÖNCEKİ SEÇİM SONUÇLARI

Dört yıl önce yapılan Ticaret Borsası seçimlerinde iki isim aday olmuş, mevcut Mehmet Ali Dumandağ 168 oy alırken rakibi Yavuz Oğuz: 144 oy almıştı. Seçimlerde 31 üye de oy kullanmamıştı.

Dört yıl sonra yapılacak seçimlerde 4 isim başkanlığa aday olurken, başkan adaylarından Adem Akbulut, Mevcut Başkan Dumandağ’ın yardımcısı olarak görev yapıyor. Çekişmeli geçeceği düşünülen Borsa seçimlerinde aday isimlerin saha çalışmaları yanında projelerini tanıttıkları medya programları devam ediyor.