Biz de Yanlış Yapıyoruz…

Birçok konuda siyasileri ve yöneticileri günah keçisi ilan eden bizler de  yanlış yapıyoruz. Hem de bizim yanlışımız topyekûn Elazığ'ın ve Elazığ insanının zan ve töhmet altında bulundurulmasına yönelik bir yanlış.

Biz de Yanlış Yapıyoruz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özetleyelim. Kahramanmaraş merkezli depremlerden ilimiz de çok etkilendi ve insanlar ilk günlerde sağlam olan evlerine dahi giremediler. 

Sonrasında ağır hasarlı olduğu belirlenen ya da sakinlerinin böyle kabul ettiği binalar boşaltıldı ve sağlam kiralık ev aranmaya başlandı.

İlk adres TOKİ evleriydi. Zira bu evler hem sağlam hem de kiraları ucuzdu. Deprem öncesi 800 ile 1200 arasında kiraya verilen bu konutlara ciddi bir talep oldu. Sayısı bir-ikiyi geçmeyen fırsatçılar, kiralık ev platformlarında 3 bin ve üzeri rakam yazdılar. Ama dediğimiz gibi bunun sayısı 3-5 kişiyi geçmedi ve evleri ellerinde kaldı.

Ama ne yaptık bizler? Bu spesifik örnekten hareketle güya insanları insafa çağırırken tüm Elazığ’ı insafsız, vicdansız ve fırsatçı yapıp çıkıverdik.

Depremden sonra TOKİ’de ev kiralayan en az 25 aile ile görüştük. Kiralar çoğunlukla 1000 ile 1500 bandında. Bundan yüksek birkaç rakam da var ama 2 bini geçen yok.

Oysa Elazığ insanı değil fırsatçılık yapmak, depremin ilk anından itibaren Malatya, ikinci gün Adıyaman’a üçüncü gün Kahramanmaraş’a dördüncü gün Hatay’a insani yardım ulaştırmadı mı? 

Hiç kimseden bir talimat ve görev beklemeden aracının arkasını malzeme doldurup koşmadı mı afetzedelerin yardımına.

Bunları yok sayıp iki kişinin densizliğini reklam edip haber yapılmasına sebep olanlar var ya.. İste asıl onlar vicdansız ve insafsız. Elazığ bunu hak etmedi zira böyle bir fırsatçılık yapmadı. 

Lütfen sosyal medyanın yalan yanlış haberlerinin ve özelliklede klavyenin şehvetine kapılmayalım. Ne yazdığımız bilerek yazıp teyitli bilgiler verelim. Yoksa en büyük tahribatı kendi elimizle veririz kendi güzel şehrimize…