'Birlikte Kaybederiz'

14 Mayıs seçimleri öncesi  her parti ve bağımsız adaylar sahada çalışmalarını sürdürüyor.

'Birlikte Kaybederiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adaylar genelde tek başına çalışma yaparken zaman zaman birkaç adayın birlikte katıldıkları program ve açılışlar oluyor.

Bunların televizyonlara yansıyan görüntülerini izliyoruz. Örneğin üç adayın katıldığı ve görüntülerinin yer aldığı bir açılış, ziyaret ve STK ziyaretlerinde sadece birinci sıra adayının adı geçiyor ve haber metni sadece o aday üzerine oturtuluyor.

Diğer adayların bırakın konuşmalarına yer vermek, haberde isimleri bile zikredilmiyor. Biraz soruşturunca bunun basın kuruluşlarımızdan değil, haberi yazıp servis eden partinin basın biriminden kaynaklı olduğunu öğreniyoruz.

Partinin basın birimindeki görevlisine böyle bir talimat gittiği için mi yoksa haberi yazan görevlinin farklı bir düşünce ve beklenti ile mi bunu yaptığını çözmedik. Parti disiplinini geçtik,  birlikte başaracağız sloganının gereği ve her şeyden önce siyasi nezaket gereği bile olsa diğer adayların haber metinlerinde yer alması, görüntüyle mütenasip olarak isimlerinin zikredilmesi gerekmez mi?

Seçimleri ve haber metinlerini sadece majör aday etrafında yoğunlaştırmak tabana da bir haksızlık olarak ortada duruyor. Umarız hata telafi edilir. Yoksa birlikte başarma sloganına gölge düşer ve korkarız birlikte kaybeden konumuna düşülür.