Birinci Olduk!

Emniyet Genel Müdürlüğünün açıkladığı verilere göre komşu illerimiz Bingöl ve Tunceli'de trafik kazası oranlarında düşme yaşanırken Elazığ kaza sayısı ile ölümlü ve yaralanma sayılarında ilk sırada yer aldı.

Birinci Olduk!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, trafik kazası bilançosunu açıkladı. Elazığ’da 1 yılda 2 bin 662 kaza meydana gelirken bu kazalarda 12 kişi öldü, bin 722 kişi de yaralandı.

ELAZIĞ’DA KAZA SAYILARINDA ARTIŞ 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, trafik kazası bilançosunu açıkladı. İstatistiklere göre, Elazığ’da 2022 yılı içerisinde meydana gelen 2 bin 662 trafik kazasında 12 kişi öldü, bin 722 kişi yaralandı.  Kazaların bin 25’i ölümlü ve yaralamalı olurken, bin 637’si ise maddi hasarlı olduğu bildirildi. 

Birinci Olduk!

EN ÇOK YAPILAN HATALAR

Sürücü hatalarının kazalara neden olduğu açıklanan istatistiklerde, trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise araç hızı, yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uymamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin 'dur' işaretinde durmamak, 'taşıt giremez' trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak ifade edildi.

Birinci Olduk!

ELAZIĞ BİRİNCİ SIRADA 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, trafik kazası bilançosuna göre Elazığ, komşu iller Tunceli ve Bingöl’e göre 2022 yılında hem trafik kazası sayısında hem de ölümlü ve yaralanan kişi sayısında birinci sırada yer aldı. Yapılan denetimler ve uyarılara rağmen Elazığ’da meydana gelen trafik kazalarındaki artışın önüne geçmek için ilgili kurumların en kısa zaman farklı önlemler alması şart oldu. 

CEZA VE UYARILAR YETMİYOR 

Elazığ’da ilgili kurumların özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelerde yaptığı denetim ve uyarılara rağmen meydana gelen kazaların önüne geçmediği ve sorumsuz bazı sürücülerinde kural dinlemeden kazalara sebebiyet verdiği gerçeğine rağmen, farklı önlemler alınması gerekiyor.

 Özellikle Elazığ Valiliği bünyesinde bir vali yardımcısının başkan olarak görev yapması ve özel bir trafik denetim komisyonu kurularak kazaların önlenmesi ve halkın daha bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılması gerekiyor. 

Birinci Olduk!

TRAFİK CANAVARINA KURBAN OLMAYALIM

Özellikle Elazığ’da duble yol ve diğer altyapı çalışmalarının mühendislik aşamasından itibaren değerlendirmeleri yapılarak özellikle yol kenarı denetim istasyonları, yol işaretlemeleri, teknik altyapılarının oluşturulması konularında ilgili kurumlar ile ortak çalışmalar yapılması ve çocuk yaştan trafik bilinci oluşturulmasına yönelik eğitimler verilmesi gerekiyor. Kurallara uymayan sürücülerin en ağır cezaların verilmesi ve denetim noktalarında sürücülere broşür ve bilgilendirmeler yapılarak kaza oranının en düşük seviyeye çekilmesi için çalışma yapılması isteniyor. 

Birinci Olduk!

YETKİLİLER KAZALARI GÜNDEMİNE ALMALI 

Komşu illerimiz Bingöl ve Tunceli’de meydana gelen kaza sayısı ve ölümlü-yaralanmalı kazalar da düşme meydana gelirken, Elazığ’da artan trafik kazalarının önüne geçmek için mutlaka ilgili kurumların ciddi şekilde bu konuya yönelmesi gerekiyor.

SÜRÜCÜ HATASI YANINDA YOL KUSURLARI DA ARAŞTIRILMALI

Yetkililerin, sürücü hatası ve dikkatsizlikler  yanında özellikle aynı noktada sıklıkla  yaşanan kazaların sebebini   araştırması gerektiğini, var olan yol  kusuru ve imalat hatalarının giderilerek çözülmesini talep eden vatandaşlar, ciddi tedbirler ve önlemler alınmaması sebebiyle  birçok insanımız hayatını kaybedebilir ya da yaralanmalar meydana gelebilir görüşünü dile getiriyorlar.