Bireysel Sulama Sistemleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

25 Şubat 2021 tarih ve 31406 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında 2021/7 sayılı Tebliğ kapsamında sulama sistemleri alanında faaliyet gösteren firma ve danışmanlara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bireysel Sulama Sistemleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa; İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Fuat KERTİ,  özel sektörde çalışan Ziraat Mühendisleri, danışman firmalar ve İl Proje Yürütme Biriminde görevli teknik elemanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Karahan; " Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak pazar isteklerine uygun, kaliteli ürünlerin yetiştirilmesi ve üreticilerin gelir düzeyini yükseltmek amacıyla bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi için 10 Ocak 2022 tarihinde başlayan müracaatlar 28 Şubat 2022 tarihinde sona erecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın  destek kapsamında; Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması ve Güneş enerjili sulama sistemi kurulması için hazırlanan projelerin kabul görmesi karşılığında üreticilerimize %50 hibe desteği vereceğini " söyledi.

Elazığ' da kabul edilen proje sayısının her yıl artarak devam ettiğini belirten Karahan;" 2009 yılında 4 proje, 2021 yılında 82 proje, toplamda 298 proje 16 milyon TL yatırımla hayata geçirildi. Bu yatırımın yaklaşık 6.5 milyon TL si Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe desteği olarak verildi. Geçen sene yaşanan kuraklık, üreticilerimizin su kaynaklarını verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak olan basınçlı sulama sistemlerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.