Bir Paylaşım ve Gaf Zinciri

Bazı partilerin teşkilatları olmasa daha iyi netice alır diye bir tezi devamlı buradan ifade ederiz. Eğer bir teşkilat, temsil ettiği partinin yükünü almak yerine yük oluyorsa, eylem ve söylemleriyle toplumda sıkıntı oluşturuyorsa o teşkilat olmasındansa olmaması daha evla gibi.

Bir Paylaşım ve Gaf Zinciri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte size bir siyasi partinin resmi sosyal medya hesabından yayınlanan mesaj:

“Muhatabımız bütün insanlardır. Görüşü ve görüntüsü ne olursa olsun, davamız herkese anlatılmalı, davet her kesime yapılmalıdır. Davet bizden, hidayet Allah'tandır dedik ve Bugün itibariyle Ağın ilçe teşkilatımızı resmi olarak kurmuş bulunmaktayız İlçe başkanımız Saim Avcı Beye teşekkür eder başarılar dileriz.”

Neresinden bakarsanız bakın, ötekileştirme, ayrıştırma ve kendi partisine mensup olanları hidayette, diğerlerini gaflette gören bir ayrılıkçı yaklaşım.

“Görüşü ve görüntüsü ne olursa olsun” cümlesiyle zaten sen bir ayrıştırma yapıyorsun bir. Partinin mesajını kutsal davet statüsüne sokuyorsun iki, sana geleni hidayete erdirip diğerlerini gafletin kör kuyunsa atıyorsun üç, bu cümleleri Ağın teşkilatını kurma vesilesiyle söyleyip bu ilçe insanlarımızı zan ve töhmet altında bırakıyorsun dört.

Bir cümlede bu kadar gaf, bu kadar hata, bu kadar yanlış ve bu kadar üstencilik ancak acemi siyasetçilerin yapacağı hatadır ve telafisi zordur.

İnsanlara elbette partini ve liderini anlatacaksın. Herkes elbette senin muhatabındır. Ama bunları yaparken bir de sen ayırma, ayrıştırma ve sadece seni felaha erişenlerden, diğerlerini gayyaya düşmüş görme.

Bu tür siyaset ve bakış, Fatih Erbakan’ın da görüş ve anlayışı değildir. Kendi liderinizi bir takip edin, neler söylüyor hangi konulara değiniyor bir bakın. Asla dini ve insanların giyim, kuşam ve yaşantılarına yönelik bir yön ve argüman bulamazsınız.

Halka umut ve gelecek vaat eden pırıl pırıl bir partinin acemi siyasetçiler  elinde nasıl da payümal olduğunu görmek ve göstermek açısından bu uyarımızı yapmak zorunda kaldık. Zira ne bu paylaşımı yapanı ne de bu karede yer alanları tanırız. Paylaşımın vahametini göstermek açısından dostça bu hatırlatmayı yaptık. Umarız bundan sonra daha özenli bir dil kullanılır. Bu paylaşım belki iyi niyetle yapıldı ama siyaset ciddi bir konudur ve yanlış anlaşılmaya kapı aralayacak cümleleri kabul etmez.

Paylaşımlarda “Edebiyat yapayım da kendimi göstereyim, farkım ortaya çıksın” türü cümleler kurarsanız  başınıza böyle yol kazalarının geleceğini de bilin. Bu sebeple doğal olun  ve samimiyetle bir cümle kurun. 

Bilin ki o cümleniz daha etkili olacaktır halk nezdinde.