HDP'den İYİ'ye Karanlık Göndermesi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçtiğimiz gün yaptığı 'HDP'ye bakanlık verilebilir' açıklamasıyla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

HDP'den  İYİ'ye  Karanlık Göndermesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekin sözlerine İyi Parti cephesindeki bazı isimler tarafından tepki gösterildi.

Konuyla ilgili  son olarak Meral Akşener açıklama yaptı.

Akşener'in, "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamaları yaptı." dediği öğrenildi.

Akşener'in ifadeleri sonrası HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin genel merkezinde haftalık düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Akşener’e seslenen Günay, “Hiçbir HDP’li senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez.”

Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil ifadelerini de kullanan HDP’li Günay, “Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır” şeklinde konuşmuş.

Kavga nereye varır ve nerede  son bulur bilinmez ama İyi Parti bir türlü HDP gölgesinden kurtulamadı. Bu tartışma, ikinci turda Millet İttifakını  desteklemeyi düşünen HDP tabanını Erdoğan’ı desteklemeye yöneltir mi bilinmez ama sonuçta Cumhur İttifakına yarayacak gibi.