Bir Hakimiyet Farkı Daha…

Hakimiyet'in farklı bir gazete olduğunu, eleştirmenin sıradanlığına, basiretsizliğine ve sığlığına düşmeden sorunlara çözüm önerileri sunan, yaşanan kaotik ortamların giderilmesine ferasetle yaklaşıp çözümcül bakış açısını ortaya koyan bir özellikle ve tarafımızın olduğunu hep dile getirdik.

Bir Hakimiyet Farkı Daha…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugüne kadar sayısız kez haklılığımız tescillendi, önerilerimiz devlet politikası olarak siyasetin rotasını belirledi.

Bunun en son örneği de bir hafta önce 17 Şubat 2023 tarihli yazımızla ortaya çıktı. https://www.elazighakimiyethaber.com/sessiz-secim/81505/

Bakı ne söylemişiz “Sesiz Seçim” başlıklı yazımızda  8 gün önce:

“Bugün seçim konuşmak zamanı değil çünkü ülke yaralarını sarmakla meşgul.  Devletimiz büyük ve kısa süre içerisinde birçok problemi sona erdirecek ve bir yıl sonra da konutları hak sahiplerine verecek.    

Bu çalışmalar yapılırken seçimin ertelenmesi için bir sebep yok. Ancak vatandaşların siyasilerden beklentileri var. 

Vatandaş başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm siyasilerden şunu bekliyor. Tüm siyasi parti liderleri seçim gündemi ile bir araya gelsin. Seçimlerin 14 Mayısta yapılması konusunda mutabakata varsınlar. Ancak liderler bir konuda daha anlaşsınlar.

Seçim döneminde cadde ve sokaklara afiş, pankart ve döviz asılması, sesli yayın araçlarıyla propaganda ve miting yapılması yasak olsun. Seçimlerle ilgili propaganda süreçleri basın-yayın ve sosyal medya üzerinden yürütülsün. Partiler de propaganda faaliyetleri için ayırdıkları bütçeyi depremzedelere bağışlasınlar.

Vatandaşların siyasi partilerden beklediği bu. Seçimler bu formatta yapılırsa hem depremde yakınlarını kaybedenlere saygı, hem israfın önüne geçilir hem de depremzedelere kakı sağlanır.

Bu teklifimizi tüm siyasi parti liderlerine yapıyor ve birinin buna öncülük ve önderlik yaparak sessiz ve gürültüsüz bir seçim bekliyoruz.”

8 gün önce biz bunları yazdıktan sonra Ak Parti’nin seçimlerle ilgili çalışmalarını aynı düzlemde yürüttüklerini öğrendik.

Konuyla ilgili olarak Ak Parti tarafında  genel kanaat şu: Hazırlanacak beyannamede, depremin ardından ortaya çıkan veriler ışığında yeni sistem değerlendirmesi ve sistemde yapılması planlanan küçük çaplı revizyonlara ilişkin somut öneriler ve değerlendirmelerin de yer alabileceği ifade ediliyor. Erdoğan’ın seçim sürecinde deprem bölgesinde büyük mitinglerden ziyade çadır ve konteyner ziyaretleri gerçekleştirebileceği belirtiliyor. AK Parti kurmayları propaganda da “ölçülülüğe” işaret ederken, deprem bölgesiyle ilgili yapılan çalışmaların ne aşamaya geldiğinin günü gününe seçmene anlatılması gerektiğini kaydediyorlar. Bundan sonraki süreçte siyaset yapma modelinin kökten değişeceği değerlendirmesini yapan AK Partili yetkililer, “kitlelere genel söylem” yerine “küçük odaklara ince düşünülmüş propaganda” vurgusunu öne çıkarıyor. Seçim kampanyası çalışmaları için “sakin, herkesi kucaklayan, vatandaşın ne hissettiğini anlayan” mottosunun güçlendiği belirtiliyor.

Hakimiyet’in önerisinin Ak Parti’nin hem seçim beyannamesine hem de seçim kampanyalarına etki etmesi gazetecilik açısından bizim içim önemli ancak ülkemiz için, depremi iliklerine kadar yaşayan milletimiz için çok daha önemli.

Son sözümüz şu olsun. “Hakimiyet, sadece Hakimiyet’ten ibaret değildir”