Bir Gayretli Başkan

İlimiz, 24 Ocak 2020 depreminin hemen ardından yaşanan pandemi sürecini, sonrasında ise 6 Şubat depremini yaşadı.

Bir Gayretli Başkan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu olumsuzluklarda şüphesiz tüm kesimler zarar gördü ama en çok mağdur olan kesim esnaflarımız oldu.

Birçok esnafımızın işyeri yıkıldı, ağır hasar aldı ya da uzun süre kapalı kaldı. Bu dönemde hükümetimizin esnaflara yönelik destekleri oldu ama en çok katkı sunan kuruluş ise Esnaf Sanatkârlar Odalar Birlikleri ile Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi oldu.

Önce kurucu başkanı olarak esnaflarımıza destek amacıyla kurduğu Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığı ile çok sayıda esnaflarımıza ciddi anlamda kredi veren ve bunu yaparken de bürokratik işlemleri en aza indiren Turan Kurnaz, daha sonra girdiği Elazığ Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı seçimlerini de kazanarak esnafların güvenini kazanmayı başardı. 

İlimiz esnaflarının sorunlarını çözmek ve ihtiyaç duyduğu kredileri en yüksek oranda esnaflarına yansıtan Başkan Turan Kurnaz; bu tavrı, duruşu ve üyelerine olan yakınlığı ile gönüllerde taht kurmayı başarmış bir başkan.

Birileri gibi az iş yapıp çok ses çıkarmak yerine çok iş yaptığı halde bunun çok da reklamını yapmayan bu yönüyle de ayrıca takdir toplayan Başkan Turan Kurnaz, çalışmaları ve elde ettiği kazanımları üyelerine yansıtmasıyla daha uzun süre şehir merkezi, ilçe ve beldelerdeki esnaflarımızın vazgeçemeyeceği bir isim olacak.

Başkan Kurnaz, gerek Maden, Alacakaya gerekse Tunceli, ayrıca da 20 bin esnafın teveccühünü  kazanan bir isim olarak dikkat çekiyor ve ciddi bir destek görüyor. Şehrin ekonomisine yön veren esnafların yaşadıkları başta kredi olmak üzere her konuda sorunlarını anında çözen Başkan Kurnaz’a ilimiz esnafları adına teşekkür ediyoruz.

Bununla birlikte; iline, esnafına ve hemşerilerine önemli katkılar sunan, bulunduğu görevlerde bunu tescillemiş ve önemli bir güven ve başarı duygusu oluşturmuş Turan Kurnaz gibi şahsiyetleri,  siyasi partilerin de gündemine alması ve daha çok hizmetin önünü açmak ve ilimizi özlenen düzeye  çıkarmak amacıyla Ankara’ya taşıma noktasında adım atmaya ve halkın gerçeklerini görmeye davet ediyoruz.