Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesi Önemli Uyarı

Deprem felaketi sonrası bölgede etkili olan sağanak yağış nedeniyle Adıyaman ve Şanlıurfa'da 14 kişi yaşamını yitirdi. Hava tahminlerine göre Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesi Önemli Uyarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji, 16 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Deprem felaketi sonrası bölgede etkili olan sağanak yağış nedeniyle Adıyaman ve Şanlıurfa'da 14 kişi yaşamını yitirdi.

Hava tahminlerine göre; Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

ELAZIĞLILAR DİKKAT!

Yapılan uyarılarda şu bilgiler yer aldı:

Ülkemizin Cuma gününden itibaren Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen yağışlı bir sistemin etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Cumartesi günü Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa’nın kuzeyi, Diyarbakır’ın batısı ve Kahramanmaraş’ın doğusunda çok kuvvetli yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

AYIN 19'UNA DİKKAT

19.03.2023: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların: Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Elâzığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın: Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzey kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır çevreleri ile Adıyaman ve Şanlıurfa'nın doğusu, Mardin'in batısı ve Hakkari çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

TOZ TAŞINIMI VE ÇIĞ UYARISI

Güneydoğu Anadolu’da da toz taşınımının beklendiği aktarıldı. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesi riskinin bulunduğu kaydedildi.

Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesi Önemli Uyarı
Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesi Önemli Uyarı
Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesi Önemli Uyarı
Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesi Önemli Uyarı
Elazığlılar Dikkat! Deprem Bölgesi Önemli Uyarı