Bir de Davet Mi Etseydi?

28 Mayıs seçimleri sonrası suların bir türlü durulmadığı muhalefet cephesinde CHP'deki değişim tartışmaları alevlenerek devam ediyor.

Bir de Davet Mi Etseydi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri nedeniyle genel merkezle arası açılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  genel merkez tarafından İstanbul'da düzenlenen son 3 etkinliğe davet edilmedi.

İmamoğlu ise konuya ilişkin kendisine yöneltilen  soruya "Sorunun muhatabı ben değilim" şeklinde cevap verdi ve Genel merkez, dolayısıyla Kııçdaroğlu’nu suçladı.

İmamoğlu belki kendi çerçevesinden haklı ama Kılıçdaroğlu İstanbul’da gerçekleştirdiği etkinliklere İmamoğlu’nu daveti halinde başına nelerin geleceğini bilmeyecek kadar saf bir siyasetçi mi?

CHP Genel Merkezi, İstanbul’da yapacağı etkinliklere İBB Başkanı İmamoğlu’nu davet edecek, İmamoğlu da belediye  çalışanlarından oluşan bindirme kıtaları program alanına taşıyacak,  bunlar da Kılıçdaroğlu’nun  konuşmasını protesto edip İmamoğlu’nu alkışa ve tezahürata boğacak.

Kılıçdaroğlu’nun olma ihtimali oldukça yüksek bu senaryo gereği bile olsa İmamoğlu’nu CHP etkinliklerine davet etmemesi siyasi bir öngörü ürünü olabilir ve bunda çok da haksız sayılmaz.

İmamoğlu, Yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacak adımlar atsın yeter. Genel başkanlık şimdiki gündem değil. Zira bir Anadolu yiğidi gelir ve İmamoğlu’nu devirir.