Bingöl de Karıştı!

Kahramanmaraş depremi tüm doğu ve güneydoğuyu etkilemekle birlikte Elazığ kadar Bingöl'ü de etkiledi. Daha büyük bir depremin merkezi olarak bugünlerde işaret edilen Bingöl'de olası yıkımların önüne geçmek amacıyla Bingöl'ün de afet bölgesi kapsamına alınması ile ilgili sosyal medyada bir kampanya başlatmışlar.

Bingöl de Karıştı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kampanyada TBMM’de yaptığı basın toplantısında Elazığ ile birlikte Tunceli ve Bingöl’ün de afet kapsamına alınmasını dile getiren CHP Milletvekili Gürsel Erol’un katkısı var mı bilmiyoruz ama bu talep,  Bingöl Milletvekili  ve eski Bakan Cevdet Yılmaz tarafından şiddetli ve sert bir şekilde yanıt bulmuş.

Bingöl’de Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında deprem başlığı adı altında STK ve kurum amirleriyle toplantı yapılmış.

 Toplantı esnasında Yılmaz ve Terör Gazisi İdris Tuğunmuş’un  Bingöl’ün afet bölgesine dahil olması gerektiğini belirtmesi üzerine Cevdet Yılmaz: “Afet bölgesi talebi var, bu hususa dair sosyal medyada çalışma yapıldı. Ancak bu işlerin tag ile olmayacağını belirtmek istiyorum. Bazı kanun ve yasalar çerçevesinde afet bölgeleri ilan ediliyor. Bazı kasıtlı çevreler ve cahil cühela kesim bu işleri bilmeden sosyal medyada konuşuyor” ifadelerini kullanmış.

Bunun üzerine Terör Gazisi İdris Tuğunmuş, “sosyal medyada tag çalışmasını ben ve arkadaşlarım başlattı. Bize cahil mi diyorsunuz” şeklinde Yılmaz’a cevap vermiş ve Bingöl’ün de “afet bölgesi” gibi nur topu gibi sorunu olmuş.

Anlayacağınız bizlerin 2020 yılından beri mücadelesini verdiğimiz ve ancak 6 şubat depremi sonrasında toplumsal bir konsensüs ve  bu kez Ak Partili siyasilerin de desteğiyle ulaştığımız afet bölgesi tartışması, Bingöl için yeni başlamış.

Umarız beklenen ve Naci Görür Hocanın her defasında dikkat çektiği büyük Bingöl depremi yaşanmadan bu ilimiz için de gerekli adımlar atılır ve makul talebi dile getirenlere cahil cühela yaklaşımında bulunulmaz.

 Bingöl basını ile saat 12.00’da bir araya geleceğini duyurduktan sonra yaklaşık saat 11.45’te toplantı salonunda hazır bekleyen Bingöl basınını saat 13.45’e kadar bekleten Yılmaz’a tepki olarak Bingöl basını toplantıya girmeden salonu terk etmiş.