BİM'e Değil Bize Gelsin Psikolog

Ülkemizdeki zincir marketler hem sattıkları ürünlerin fiyatları hem de seçeneklerin çokluğu ile pek çok vatandaşın ilgi odağı haline geldi. Hatta bir süre sonra bu marketler, televizyondan tutun şişme bota kadar hemen hemen her şeyi satmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise A101, tekne satacağını açıklamış ve ilanlar yayınlanmıştı. Bu duruma bazı vatandaşlar tepki göstermiş bazıları ise mizahla karşılık vermişti.

BİM'e Değil Bize Gelsin Psikolog
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün A101’in tekne satmasının ardından bunun hakkında bir şaka yapmak isteyen bir sosyal medya kullanıcısı, BİM’e psikolog geleceğini söylemiş ve bununla ilgili bir ilan paylaşmıştı. İlk başlarda pek de dikkat çekmeyen bu paylaşım saatler içinde viral oldu ve pek çok kullanıcı A101’in tekne satmasının ardından bu ilanı da ciddiye aldı.
Aslında bu şakanın çok da temelsiz olduğu söylenemez. Zincir marketlerin halkın en çok ihtiyaç duyduğu temel yaşam ürünlerini satmakla öne çıkması, bu şakanın,  halkın ruhsal ve psikolojik sorunların çözümüne olan ihtiyaçtan mı kaynaklandı bilemiyoruz.

Elazığ’da yaşanan bir vaka, insanların psikolojisinin ne hale geldiğini, psikolog ve danışmanlara ne kadar ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyması açısından önemli.

Yaklaşık 8 ay önce Doktor Oktay Kapan’ın hastası olan bir hasta, kendisinde çip olduğunu ve takip edildiğini iddia ediyor.  MR çekilmesinin ardından hastada bir şey olmadığı Dr. Oktay Kapan tarafından tespit edilerek söyleniyor. 

 Hasta, muayenesinden yaklaşık 8 ay sonra  tekrar gelerek Dr. Oktay Kapan’a yine ‘beyninde çip olduğunu ve onu çıkarmasını’ istiyor.  Dr. Kapan hastada bir şey olmadığını ve herhangi bir bulguya rastlamadığını ifade etmesi üzerine hasta ‘sen de mi onlarla çalışıyorsun’ diyerek elini belindeki tabancaya götürüyor ve doktora ateş etmeye kalkışmış. 

Bu olay da gösteriyor  ki toplumun şiddetli bir şekilde psikologlara ve uzmanlara ihtiyacı var. Bu kadar sorun ve gaileler altında bunalan insanlara korkarız ki danışmanlar da çözüm bulamayacak.