İYİ-HDP Gerginliği

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İYİ Parti lideri Akşener'in HDP ve AK Parti arasındaki görüşmeleri hakkındaki 'Karşınızda 'Açılımcılar kumpanyası', yeniden seyircisiyle buluşuyor' sözlerine karşılık 'Kürt düşmanı' ifadelerini kullanmasının ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ise 'Bugün bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı, terbiye sınırlarını aşan ve kutuplaştırıcı bir nefret dilini benimseyerek asılsız suçlamalar ve hakaretlere başvurma yolunu tercih etmiştir' ifadeleriyle Buldan'a yanıt verdi.

İYİ-HDP Gerginliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu karşılıklı suçlamalar, İyi Parti HDP gerginliğini tırmandırırken, geçtiğimiz günlerde anayasa değişikliği  görüşmeleri  kapsamında Ak Parti heyetinin HDP’yi ziyaretinin ardından ilginç bir gelişme daha yaşandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi ve babasının hastalığı nedeniyle Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, anne ve babasının ani sağlık sorunları nedeniyle dün kaldığı cezaevinden Diyarbakır'a getirildi ve görüşme yapması sağlandı.

Bu iki gelişme ile 6’lı masanın çok da dışlamak istemediği HDP’nin İyi Parti ile yaşadığı polemiğin arkasından Ak Parti ile temasa geçmesi seçimleri nasıl etkiler bilinmez ama HDP’den bağımsız hareket eden ciddi bir kesimin her zaman ikinci partisi Ak Parti olagelmiştir.

Doğu ve Güneydoğuda bulunan muhafazakâr seçmen, HDP’ye oy vermekle birlikte Erdoğan’ın dik duruşunu ve liderlik anlayışını beğenmekte, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a destek vermekte.

İyi Parti’nin HDP ile olan kavgasının “Kürt düşmanlığı” düzlemine taşınması ve bunun büyüme istidadı göstermesi de gösteriyor ki İyi Parti, HDP desteği ile yürüyen 6’lı masadan umudunu kesmiş gözüküyor.