BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Saadet Partisinden Yazıkonak Belde Belediye Başkanı seçilen Hatif Çadırcı'nın işten çıkartılan 42 işçiden 13'ü mahkeme kararıyla geri döndü. Bunun üzerine Başkan Çadırcı Hakimiyet Gazetesi'ne açıklama yaparak, 'İşe iade edilen işçilerin 4 aylık ödemeleri var. Onların ödemeleri yapıldıktan sonra tekrar çıkış vereceğiz. İmkanımız olsaydı çıkarmazdık' dedi.         

BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Saadet Partisi'nden Yazıkonak Belde Belediye Başkanı seçilen Hatif Çadırcı, belediye bütçesinin yetersiz olduğunu gerekçe göstererek belediyede işçi statüsündeki birçok işçiyi  işten çıkarmıştı.

Bunun üzerine işten çıkartılan işçiler mahkemeye başvurarak, işlerine iadelerini talep etmişti.

Elazığ Adliyesinde görülen duruşmada karar çıktı ve 31 Mart Yerel seçimlerinde Yazıkonak Belediye Başkanlığını kazanan Hatif Çadırcı’nın işten çıkardığı 42 işçiden 13’ü mahkeme kararıyla işlerine iade edildi.

Mahkeme kararıyla işlerine iade edilen 13 kişinin,  4 aylık hakları da kendilerine tevdi edildi.

MAHKEME 13 İŞÇİNİN GÖREVİNE İADESİNİ İSTEDİ

31 Mart sonrası Yazıkonak Belediye Başkanı seçilen Hatif Çadırcı göreve başlar başlamaz 42 işçinin işlerine son vermişti. İşten çıkarılan işçiler mağdur olduklarını, haksız yere görevlerinden alındıklarını belirterek konuyu mahkemeye taşımışlardı.

Elazığ adliyesinde görülen 2’nci duruşmada işçiler lehine karar çıktı. Duruşmada 13 işçinin işlerine iade edilmesi kararı çıktı. Mağdur işçileri sevindiren bu karar diğer 29 işçiye de umut oldu.

ESKİ VE YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI KARŞI KARŞIYA GELDİ

İşten çıkartılmalar ise eski Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz ile şimdiki Belediye Başkanı Hatif Çadırcıyı da karşı karşıya getirdi. İki Belediye Başkanı’da bir birlerine sert sözlerde bulunarak gündemi uzun süre meşgul etmişlerdi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimiz hafta mahkemeden kararın çıkması ile birlikte Yazıkonak eski Belediye Başkanı Aydın Ayaz bir açıklama yapmış ve işçilerin iade edildiğini ifade etmişti.

AYAZ: “MİLLET İTTİFAKI TAM ANLAMIYLA GARİPLERİN EKMEĞİYLE OYNAMAKTAN ÖTEYE GİDEMEMİŞTİR”

Aydın Ayaz yaptığı açıklamada,“Yazıkonak Belediye Başkanı tarafından 42 değerli işçi kardeşlerimize yönelik işten çıkarılma eylemi karşısında ilk günden beri çalışan kardeşlerimizin yanında yer aldık.

Bugün gerçekleşen ikinci mahkemede 13 kardeşimiz Abdurrahim Aktaş, Ahmet Açar,Zabit Akar, Nazım Çıta, Hüseyin Temizkan, Erdem İldeniz, Burhan Yayla, Mehmet Adaga, Yunus Aytemur, Salih Çağlar Zabit Utlu, Sabahattin Adaga, Oğuzhan Palu kardeşlerimiz işe iade edilmiş ve 4 aylık hakları da kendilerine tevdi edilmiştir. Diğer çalışanlarımızın da aynı şekilde işe iade edileceğine olan inancımız tamdır.

Daha düne kadar personel kıyımı yapmayacağız diyen Millet İttifakı zihniyeti göreve başlar başlamaz çalışanları işten çıkarmaları kamuoyunun da büyük tepkisini çekmiştir. İşte Millet İttifakı tam anlamıyla garip gurebanın ekmeğiyle oynamaktan öteye gidememiştir. Bu zihniyet ancak ve ancak kendi siyasi görüşüne mensup olmayanlarla uğraşmakta ve kıyım yapmaktadır.

Mahkeme tarafından işe iade edilen kardeşlerimizin bütün haklarını sonuna kadar savunacağımızı ifade ederek, haksız tutumlara geçit vermeyeceğimizi belirtiyor, işe iade edilen kardeşlerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı ise Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada,“Bu işten geri adım atmayacağız.Kararlıyız.Ben sadece 2 teknik elaman dışında bir personel almadım.Benim o kadar personeli çalıştıracak bütçem yok.Bizim Yazıkonak için projelerimiz var. Onu gerçekleştirmek için çalışıyoruz.” dedi.

4 AYLIK ALACAKLARINI VERİP, ÇIKARTACAĞIZ

Başkan Çadırcı, “İşe iade edilen işçilerin 4 aylık ödemeleri var. Onların ödemeleri yapıldıktan sonra tekrar çıkış vereceğiz. İmkanımız olsaydı çıkarmazdık. Çıkartılanların için de benim halamın torunu, akrabam ve köylülerim var. Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra yaptığımız inceleme sonucunda işçi çıkardık. Hukuk mücadelemizi devam ettireceğiz.” şeklinde ifade etti.