Bazı İsimler Hiç Konuşmamalı

14 Mayıs seçimleri öncesi televizyon ekranlarında saatlerce süren siyasi tartışma programlarına mahkûm olmak istemiyoruz ama ister istemez mesleğimiz gereği gelinen son durum hakkında fikir edinmek kastıyla takip etmek durumunda kalıyoruz.

Bazı İsimler Hiç Konuşmamalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gördüğümüz o ki her iki tarafın da çekilmeye gelmeyecek itici, söylemleri ve tavırlarıyla irrite edici isimleri var.  Muhalefet kanadının kalemşörleri zaten yeterince nefret topluyor ama iktidarı savunan birkaç ismin aynı nakaratı bozuk plak gibi sunmaları, karşı tezleri susturmada kullandıkları üslupları ile aslında kendi taraf oldukları ittifaka da zarar veriyorlar.

Cumhur ittifakını savunma adına çirkinleşen ve haklı oldukları konularda bile sırf saldırgan ve hakaret eden bir dil kullandıkları için zahirde kendi taraflarına çalıştıklarını zannettikleri halde karşı tarafa oy kazandıran kişilerin seçimlere kadar geri çekilmesi daha faydalı olacak gibi.

İnsanın da bir tahammül gücü ve istiap kapasitesi var. Zorlamamak, nefret ettirmemek ve hele hele hakkı söyleme adına haksızlıklara boğulmamak gerek.