Bayram Sürprizleri

Bayramdan haftalar önceydi. Önce İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler, bayram ya da bayram sonrası sürprizleri olacağını dile getirdi. Birkaç gün sonra da CHP Milletvekili Gürsel Erol, bayramı Elazığ'da geçireceğini ve bu süre içerisinde birçok programa katılmakla birlikte Elazığ için müjdeli haberleri kamuoyuyla paylaşacağını açıklamıştı.

Bayram Sürprizleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözler’den beklenen açıklama henüz gelmedi ama CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kanal 23’te yayınlanan Haber Ayrıntı Programı’nda Arif Çakmak’ın konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Erol’un programdaki açıklamaları, bir muhalefet partisi milletvekilinden öte,  iktidarın ve iktidardaki bir bakanın yaptığı açıklamalar niteliğindeydi ve önemliydi.

Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ Ticaret Lisesi mezunu olmasından dolayı şehre özel bir önem verdiğine dikkat çekerek CHP iktidarında Elazığ’ın kalkınmada öncelikli pilot il olacağını ve bütün sorunlarını öncelikli olarak çözeceklerini söyledi.

Elazığ’ın sorunlarının öncelikli olarak tespit edileceğini dile getiren Erol, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 134 milletvekiliyle Eylül ayı başında Elazığ’da grup toplantısı yapacağını ve şehrin sorun ve çözüm yollarıyla ilgili bir lansman yapacağını ifade ederek, şehrin başlıca sorunlarını da şöyle sıraladı: 

Elazığ’ın  büyükşehir olması, Pertek köprüsü, deprem süreciyle ilgili mağduriyetlerin giderilmesi, Ferrokrom ve Maden Bakır işletmesinin yeniden kamulaştırılması, sulama projeleri, hayvancılık sektörünün sorunları, Fethi Sekin Şehir Hastanesinin Fırat Üniversitesi’ne devri, eski SGK hastanesinin yerine tam teşekküllü hastane yapımı, Harput’un UNESCO sürecinin tamamlanması, Hazarbaba Kayak tesisleri, batık şehir, termal turizmi, Öğretmen evinin  eğitim müzesine çevrilmesi, mevcut müzenin yıkılarak yerine yeni bir öğretmenevi yapımı ve yarım kalan projelerin tamamlanması…

CHP Milletvekili Erol, bunlarla da yetinmeyip, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü ile Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün şehir dışına çıkartılacağı, DSİ Bölge Müdürlüğü binasının Fırat Üniversitesine verilerek Rektörlük binası olarak kullanılacağını, diğer alanlarının ise Elazığ Belediyesi’ne devredileceğini ifade ederek başta program yapımcısı Arif Çakmak olmak üzere halkın gönlüne su serpen radikal çıkışlar da yaptı.

Bu projelerden hangisi gerçekleştirilebilir, özellikle madencilik alanında faaliyet gösteren müesseselerin kamulaştırılması projeleri ne kadar hayata geçer bilinmez ama görünen o ki CHP Milletvekili Erol, Elazığ’ı ve sorunlarını iyi çalışmış. Hemen her sorunu görüp üzerine gitmekle kalmamış  çözümü için de projeler ortaya konmuş.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, tüm bu projeleri anlatırken ve çözümler ortaya koyarken, hükümetin sade bir milletvekili gibi konuşmuyor. İktidarda olan güçlü bir hükümetin etkin ve sözü dinlenen bir bakanı gibi konuşuyor. Bu özgüveni ve kararlılığı sözlerinden ve duruşundan rahatlıkla okuyabiliyor ve hissedebiliyorsunuz.

CHP grup toplantısının 134 Milletvekiliyle Elazığ’da yapılması bile az bir olay değil. 42 yıl sonra CHP’ye Gürsel Erol ile gelen milletvekilliğinin karşılığı ve vefasını gösteren Kılıçdaroğlu, Elazığ’ı hem kendi gençliğinin geçtiği il hem de bu yönüyle özellikli ve ayrıcalıklı görüyor.

Elazığ’ın birikmiş ve halkın öncelikli talepleri arasında yer alan bu sorunlar ve çözüm önerilerinin kendisinin de sık sık dile getirdiği müstakbel bir millet ittifakı hükümetinin müstakbel bir bakanı  tarafından dile getirilmesi CHP’ye ve Gürsel Erol’a güveni artırır ve oya dönüşür mü önümüzdeki süreçlerde göreceğiz.

CHP Milletvekili Erol, müjde ve sürprizlerini ortaya koydu. Sıra İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler’de. 

İyi Parti de Millet ittifakının ikinci ve güçlü bir üyesi olduğuna göre Gürgözeler’den de böylesi müjdeler bekliyor şehir halkı.