Dönüşe Dikkat!

Her bayram, özellikle bu yıl olduğu gibi tatil süresi dokuz günü bulan bayramlarda yaşanan trafik yoğunluğu ile eş orantılı trafik kazalarının da arttığını biliyoruz.

Dönüşe Dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanların uzun tatil süresini fırsat bilerek tatil bölgelerine, sıla özlemini gidermek amacıyla kendi memleketlerine gitmelerinden kaynaklı  trafik yoğunluğunun geçmiş yıllarda daha çok kaza ve can kaybına sebep olurken, son yıllarda artan duble yollar, tüneller ve yol konforu sebebiyle düşme eğilimi gösterse de yine de kaza haberlerini üzülerek okuyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arefe günü ve bayramın ilk 3 gününde 28 kişinin trafik kazasında hayatını kaybettiğini açıkladı ve şunları yazdı sosyal medya hesabından:
 “Lütfen trafik kurallarına uyalım. 7-18 Temmuz tarihleri arasında bayram trafiği için teyakkuzdayız. 8 Temmuz Arefe günü 8, bayramın 1. günü 9 Temmuz 8, 2. günü 10 Temmuz 9, 3. günü 11 Temmuz 3 olmak üzere toplam 28 kaybımız var. Trafikte bayramınız kemerli olsun.”

Tatil devam ediyor ve dönüş yolu bugünden itibaren başlayacak. Her ne kadar memurlar 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar izinliyse de esnaf ve diğer vatandaşlarımız bugünden yollara düştüler.

Pazartesi gününe kadar devam edecek bu yoğun trafikte, bunaltıcı sıcakların esiri olmadan dikkatli ve güvenli bir seyir, çok canların kurtulmasına sebep olur.

Çünkü biliyoruz ki, trafik kazalarının birçoğu sürücü hatasından kaynaklanıyor. Güvenlik güçleri ne kadar önlem alırsa alsın, sürücülerimizin kurallara uyması ve dikkatli davranması gerekiyor. Hiçbir şey insan canından daha kıymetli değil. 

İnşallah trafik kazalarında can kaybının yaşandığı son bayram olur. Artık bayramlar da trafik kazalarını değil,  bayram nedeniyle ailelerine kavuşan mutlu insanların haberlerini okuruz…