Baskil'de iskele sorunu
Şehit Fethi Sekin Feribot İskelesi'nde yıllardır çözülemeyen sorunlar, 29 Ağustos'ta etkili olan şiddetli fırtınayla bir kez daha gün yüzüne çıktı. Feribot İmikuşağı'ndaki iskeleye yanaşamazken, yolcular uzun süre Karakaya Baraj Gölü üzerinde beklemek zorunda kaldı. Sular altında kalan iskele ve çamura saplanan araçlar, Baskil-Malatya hattındaki ulaşım sorununu yeniden gündeme taşıdı.
MART AYINDA DA UYARI YAPILMIŞTI
Sorunun yeni olmadığı, Mart 2026’da yapılan incelemelerle de bir kez daha gündeme gelmişti.MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Mart ayında feribotla Baskil’e geçerek iskelede incelemelerde bulunmuş ve bölgedeki sorunlara dikkat çekmişti.
Fendoğlu, incelemenin ardından yaptığı değerlendirmede, suların yükselmesiyle birlikte Baskil’deki iskelenin su altında kaldığını ve feribotların karaya yaklaşmasının oldukça zorlaştığını belirterek yetkililere acil çözüm çağrısında bulunmuştu.
Ancak aradan geçen aylara rağmen bölgede kalıcı bir çözümün hayata geçirilmemesi, 29 Ağustos’taki fırtınayla birlikte sorunun yeniden yaşanmasına neden oldu.
FIRTINADA ULAŞIM, VATANDAŞ İÇİN KORKUYA DÖNÜŞÜYOR
Baskil-Malatya hattını kullanan vatandaşlar açısından feribot ulaşımı günlük hayatın önemli bir parçasını oluşturuyor. Ancak özellikle kış aylarında etkili olan kuvvetli rüzgâr ve fırtına, ulaşımı zaman zaman adeta bir kabusa dönüştürüyor.
Feribotların iskeleye yanaşamaması yalnızca seferlerin gecikmesine yol açmıyor. Araçlarıyla feribot kullanan vatandaşlar da uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Özellikle acil işi, hastane randevusu, eğitim veya iş bağlantısı bulunan vatandaşlar için gecikmeler ciddi mağduriyet oluşturuyor. Her fırtınanın ardından aynı görüntülerin ortaya çıkması ise “Bu sorun ne zaman çözülecek?” sorusunu yeniden gündeme getiriyor.