Başkan Yıldırım'dan 6 Şubat Mesajı

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Yıldırım'dan 6 Şubat Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Milletçe en kara gecelerimizden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 6 Şubat 2023 depreminin üzerinden 1 yıl geçti. Yaşadığımız bu afeti, dünyada benzerine az rastlanır düzeyde olduğu için asrın felaketi diye nitelendirdik. Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden olan depremde, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve evsiz kalmıştır.
Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve ilimiz Elazığ'ı vuran asrın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı. Geçen 1 yılın ardından ne kayıplarımızı unuttuk ne de acılarımız azaldı. Bir yıldır gönülden gönüle köprü kurduğumuz depremzede vatandaşlarımızın acısını paylaşıyor, her daim yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Depremden etkilenen şehir olarak bu acıyı bizler de paylaşıyoruz.
Depremin yaşandığı ilk saatlerden bugüne kadar her zaman depremzede vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.
Çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen bu iki büyük depremin ardından ilk andan itibaren Devletimiz büyük ve güçlü bir refleks göstermiş, bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız, her yaştan vatandaşımızın canla başla mücadele ettiği, dünya standartlarında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları başlamıştır. Bizler de
Temel ihtiyaçlar dahil tüm ihtiyaçlara cevap verebilmek adına teşkilatımız ile birlikte yoğun bir mesai harcadık. Bir kentin ihtiyacı olan tüm sosyal imkanları Merkez İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Teşkilatımızla oluşturmaya özen gösterdik. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Elazığ'ımızda Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 deprem konutundan 2 bin 255'i tamamlandı. Konutlar, kura çekiminin ardından bu ay hak sahiplerine teslim edilecek inşallah.

Bu vesileyle 6 Şubat Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Böylesi bir felaketin ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."