Elazığ'daki Kazanın Ardından Skandal İddialar

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde beş kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında ortaya atılan iddialar 'bu kadar da olmaz' dedirtti.

Elazığ'daki Kazanın Ardından Skandal İddialar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 29 Ocak Pazartesi günü bir özel bir kreşe ait servis aracıyla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında servis içerisinde bulunan çocukların da aralarında bulunduğu 5 kişi yaralanmıştı. Yaralı çocuklardan bazıları ambulansla, bazıları ise çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

CAMDAN FIRLAYARAK AĞIR YARALANDI

Kaza sırasında servis aracının camından fırlayan 3 yaşında bir çocuk, uzun bir yoğun bakım süreci geçirdi. Kafasındaki sıvı nedeniyle hayati riski bulunan miniğin ailesi ve kendisi büyük bir travma yaşarken vücudunun birçok noktasında da kırıklar bulunduğu öğrenildi.  Öte yandan karaciğerinde oluşan ödem nedeniyle sıkıntılı süreç henüz geçmiş değil. Aynı zamanda servis ablasının da kazanın etkisiyle camdan fırladığı ve yaralandığı da iddialar arasında.

ÇOCUKLARIN AİLELERİNE HABER VERİLMEDİ

Ataşehir Mahallesi İmam Efendi Bulvarı'nda meydana gelen kazayla ilgili ortaya atılan iddialar ise bu kadar da olmaz dedirten cinsten.

İddiaya göre kaza sonrası hastaneye gelen kreş sahibi, çocukların ailelerine izin verilmesine engel oldu. Bu durum çevredeki vatandaşların tepkisiyle tartışmaya dönüştü ve bu durum  emniyet tutanaklarına da yansıdı.

“SİZ BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUNUZ”

Kaza sonrası kreş sahibinin şu ifadeleri tutanaklara da yansıdı:

“Dur Milletvekili Erol Keleş’i arıyorum. Siz beni tanıyor musunuz? Ben eski MÜSİAD Başkanıyım.”

Öte yandan kaza sonrası bahsi geçen şahsın çocukların ailelerine haber verilmesine engel olması hatta yaralı çocukları hastaneye değil söz konusu ana okuluna götürmeye teşebbüs etmesi de polis tutanaklarına yansımış durumda.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

Kazada camdan fırlayan bir çocuğun ailesi ise gazetemize açıklama yaptı. Hukuki süreç başlatacaklarını belirten çocuğun yakınları, “Çocuğumuz büyük bir travma yaşadı. Yoğun bakımda kaldı. Kaza sonrası dakikalarca kaza yerinde tek başına kalmış. Bu nasıl yapılır. Bizlere haber verilmiyor, böyle bir şey olabilir mi? Çocukların emniyet kemeri takılı değil. Servis aracı ile ilgili kayıt, personelin sigortasıyla ilgili birtakım yasal eksiklikler olduğu söyleniyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacağız.”

Bizler de Hâkimiyet olarak minik çocukların yaşanan kaza sonrası hastaneye götürmek ve ailesine haber vermek yerine, farklı yollara tevessül edip ortada hayati tehlikesi olan yaralı çocuklar yokmuş gibi siyasilerin arkasına saklanıp kanun tanımaz rollerine bürünen kişileri ve bu olayla ilgili tüm süreçleri takip etmeye devam edeceğiz