Başkan Ülgen'den 15 Temmuz Mesajı

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Başkan Ülgen'den 15 Temmuz Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Ülgen, açıklamasında: "15 Temmuz hain fetö darbe girişimi, tarihte necip milletimizin şanlı mazisine vurulmuş kara bir leke olarak yerini almıştır.  Millet iradesinin yegane tecelligahları olan Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi başta olmak üzere, ülkemizin en önemli kurum ve kuruluşlarının bombalandığı 251 şehit ve binlerce vatandaşımızın gazi olduğu hunhar, kalleş ve alçakça bir darbedir.

Milletimiz,  2. Kurtuluş savaşı olarak gördüğü bu alçak ve hain darbe ve işgal girişimi karşısında canları pahasına vatan savunması yapmış, hainlerle mücadeleyi biran olsun terk etmeden yazdığı destanla, mazlumlara ümit, yorgun sinelere huzur, takatsiz, mecalsiz gözlere ışık, umutları başka bahara ertelenmiş gönül coğrafyamıza ise kutlu bir müjde olmuştur. 

Aziz milletimiz, Allah’a olan imanların ve her karışı şehit kanıyla yoğrulmuş bu cennet vatana, nazlı bir hilal gibi dalgalanan al bayrağımıza olan sevdalarının bir gereği olarak onurlu, haysiyetli ve yiğit bir duruş sergiledi. Canını verdi, kanını verdi, kimi şehit oldu, kimi gazi oldu. Kimi yetim, kimi dul kaldı. Bağrı yandı, yüreği dağlandı, kor ateşleri sinesinde eritti ama durulması gereken yerde durdu. Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘’oluklar çift, birinden nur çıkar, birinden kir..’’ Tüm şer odaklarının gayreti, hesabı, hilesi, desisesi, tuzağı ile uçaklardan, helikopterlerden, tanklardan, tüfeklerden ihanet, kan, gözyaşı, acı, elem ve ızdırap aktı. 

Diğer tarafta bu asil milletin evlatları güzel bir sabırla birlikte, onurlu bir direniş, kutlu bir kıyam, birlik beraberlik, kardeşlik ruhu içerisinde mücadele ederek, hainlerin tüm tuzaklarını, hesaplarını, hile ve desiselerini yerle yeksan etti. Bu fetöcü hainler ebedi bir zillete düçar oldular. Zillet onların koyunlarına ve alınlarına bir tasma gibi takıldı ve ondan asla kurtulamayacaklardır.

Bu menfur darbe girişimi karşısında kenetlenerek, bir ve beraber olan tüm hemşehrilerimize, aziz milletimize, STK’larımıza, kanaat önderlerimize, güvenlik güçlerimize, hülasaya, darbeye set olan ve geçit vermeyen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz. 

Tabi ki, büyük bir devlet adamlığı ve liderlik örneği sergileyen, kendilerini milletine, davalarına adamış Sn; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bombalar yağarken milletin meclisini biran olsun kapattırmayan siyasi partilerimize milletimiz adına ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim aziz milletimize, cennet vatanımıza, ve hamiyetperver devletimize zeval vermesin. Vatanı, milleti ve devleti için canını vermeye hazır olan güvenlik güçlerimize de üstün başarılar lütfetsin.

Bu vesileyle, hain darbe girişiminin 6. yıldönümünde bir kez daha hainleri tüm yüreğimizle lanetliyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret, kederli ailelerine ve milletimize sabırlar, gazilerimize de acil şifalar ve ömür boyu sıhhat, afiyet ve huzur diliyorum" ifadelerine yer verdi.