Başkan Şerifoğulları, Malatya'da Depremzedelerle Bir Araya Geldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından depremden en çok etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Başkan Şerifoğulları, Malatya'da Depremzedelerle Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konteyner kentte depremzedelerle bir araya gelen Başkan Şerifoğulları ve Başkan Gürkan depremzedelerin istek ve taleplerini dinledi.

GÜRKAN: “GAKKOŞ KARDEŞLERİMİZ, ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANIMIZ GECE, GÜNDÜZ DEMEDEN YANIMIZDA OLDULAR”

Yaşanan deprem felaketiyle birlikte Elazığ ve Malatya arasında birlik ve beraberliğin en üst noktaya çıktığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “6 Şubat tarihinde 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremde 11 vilayetimiz ağır bir şekilde etkilenmiştir. Bu felaketle birlikte milletimizde birlik ve beraberliği en üst seviyede gördük. Özellikle depremin hemen akabinde Ankara ve Adana yolu kapandı. Sadece Elazığ yolu açıktı. Elazığlı hemşehrilerimiz Gakgoş gardaşlarımız, Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları gece, gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak yemek, ekmek, gıda, giyinme sevkiyatını Malatya’nın karanlık günlerinde Malatyalı hemşehrilerimize sunmuştur. Depremin olduğu ilk anda Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız bizleri aradı. Sonra gelerek yerinde gördüler. Hasar tespiti noktasında gerekli talimatları verdiler. Bu zor günümüzde bize destek olan herkesten Allah razı olsun. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.