Başkan Şerifoğulları, Bilim ve Teknolojide 'Elazığ Vizyonu'nu Ortaya Koyacak

Yeni dönemde her alanda hayata geçireceği projelerle hizmet ve eser yolculuğuna devam etmeye hazırlanan Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Bilim ve Teknolojide de Elazığ Vizyonu'nu ortaya koyacak. Başkan Şerifoğulları, Bilim, Uzay ve Gözlemevi, Çocuk Akademisi ve İnsansız Hava Araçları Pisti projelerini hayata geçirecek.

Başkan Şerifoğulları, Bilim ve Teknolojide 'Elazığ Vizyonu'nu Ortaya Koyacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni dönemde kentsel ve yerinde dönüşümden, istihdam ve kalkınmaya, ulaşımdan tarih ve turizme, aile, kadın ve çocuktan kültür ve sanata kadar her alanda onlarca projeyi yatırıma dönüştürme hedefiyle yeni bir hizmet ve eser yolculuğuna hazırlanan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, bilim ve teknoloji ana başlığı ile Elazığ’a kazandıracağı projeleri beğeni topluyor.

ÇOCUKLARIN BİLİM VE TEKNOLOJİ İLE ERKEN YAŞLARDA TANIŞMASI HEDEFLENİYOR

“Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu” sloganıyla şehre birbirinden kıymetli yatırımlar kazandırmaya hazırlanan Başkan Şerifoğulları, çocukların bilim ve teknoloji ile erken yaşlarda tanışması, sahip oldukları gelişim alanlarının desteklenmesi ve gelişim alanlarına yeni yönler kazandırılması amacıyla Bilim, Uzay ve Gözlemevi, Çocuk Akademisi ve İnsansız Hava Araçları Pisti projelerini yatırıma dönüştürecek.  

Başkan Şerifoğulları, Bilim ve Teknolojide 'Elazığ Vizyonu'nu Ortaya Koyacak

BİLİM, UZAY VE GÖZLEMEVİ PROJESİ

Başkan Şerifoğulları ilk olarak Bilim, Uzay ve Gözlemevi Projesini hayata geçirerek ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların astronomi alanındaki farkındalıklarını artıracak faaliyetlerin yürütülmesini sağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla uluslararası standartlarda bir bilişim kampüsü şehre kazandırılacak ve böylece Elazığ yeni Alper Gezeravcı’ları yetiştirecek.

ÇOCUK AKADEMİSİ

Kampüsün bir diğer bölümünde ise Çocuk Akademisi Projesi hayata geçecek. Başkan Şerifoğulları, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara yönelik bünyesinde atölyeleri, laboratuvarları ve uygulama alanlarının yer alacağı Elazığ Belediyesi Çocuk Akademisi’ni kuracak. Böylece çocuklara, bilimsel araştırma ve keşif yapma imkanı sunulmuş olacak ve eğlenerek öğrenme fırsatı sağlanacak.

Başkan Şerifoğulları, Bilim ve Teknolojide 'Elazığ Vizyonu'nu Ortaya Koyacak

ELAZIĞ BELEDİYESİ İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI PİSTİ

Türkiye’nin insansız araç teknolojisi alanındaki gelişimine Elazığ Belediyesi İnsansız Hava Araçları Pisti Projesi ile Elazığ da dahil edilecek. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte çocuklara ve gençlere, uzman eğitimciler eşliğinde drone ve model uçak eğitimleri verilecek.