Emeklinin Şimdiden Garantilediği Zam Oranı Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları, emeklilerin temmuz ayında alacakları zam oranlarını belirlemeye başladı. Ocak ve şubat ayı enflasyon verilerine göre, emekliler şimdiden ,53 oranında zamı garantiledi. Ancak kesin oran, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon rakamlarıyla belirlenecek.

Emeklinin Şimdiden Garantilediği Zam Oranı Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları, emeklilerin temmuz ayında alacakları zam oranlarını belirlemeye başladı. Ocak ve şubat ayı enflasyon verilerine göre, emekliler şimdiden %11,53 oranında zamı garantiledi. Ancak kesin oran, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon rakamlarıyla belirlenecek.

Sene başında emeklilere %49,25 oranında zam yapılmış, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL'ye yükseltilmişti. 2024'ün ilk 6 aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte, emeklilere temmuz ayında bir zam daha yapılacak.

TÜİK'in bugün açıkladığı verilere göre, şubat ayında aylık bazda enflasyon %4,53, yıllık bazda ise %67,57'ye yükseldi. TÜFE'deki değişim bir önceki yılın aralık ayına göre %11,54 ve on iki aylık ortalamalara göre %55,91 olarak gerçekleşti.

Bugün açıklanan enflasyon verilerine göre, iki aylık olarak kök maaşa yansıyacak kümülatif artış %11,53 oldu. Bu orana Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verilerinin kümülatif toplamı eklendiğinde, Temmuz ayında emekli maaşları netlik kazanacak.