Başkan Koca'dan Kınama Mesajı

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, yayımladığı mesajla İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği hain saldırı nedeniyle bir kınama mesajı yayımladı.

Başkan Koca'dan Kınama Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Koca, mesajında: "İstanbul İstiklal Caddesinde meydana gelen ve 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 83 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan menfur saldırı hepimizi derinden üzmekle beraber aynı saldırıda iki çocuğumuzun hayatını kaybetmesi terörün çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın en çok olduğu bu günlerde yapılan saldırıyı kınıyor bir kez daha kınıyor yapanları ve arkasında olanları lanetliyoruz. Birliğimize sıkılan dirliğimizi tehdit eden bu menfur saldırıya azmettirenlerden bunun hesabının en ağır şekilde sorulacağına da inancımız tamdır.

Saldırı haberinin hemen akabinde devletimiz tarafından gösterilen anlık refleksler bir kez daha göstermiştir ki bu tür menfur saldırılara karşı direncimiz yerindedir, olduğu gibi saldırıyı düzenleyen hainlerin de kaçacak yerleri yoktur. Kaldı ki saldırıdan hemen sonra vakit kaybetmeden aksiyon alan istihbarat birimlerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz faili saklandığı ininden alarak adli mercilere teslim etmiştir. Yine saldırıdan hemen sonra bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla devletimiz tarafından internette birçok sosyal platformlarına konulan erişim engeli ve haber yasakları da yerinde bir karar olup katilin yakalanmasında emniyet birimlerinin işlerini kolaylaştırmıştır.

Bu vesile ile en büyük metropol kentlerimizden biri olan İstanbul’un en önemli ve en kalabalık caddelerinden biri olan İstiklal Caddesinde, tasarlanarak yapılan terör eylemini kınıyor, yapılan saldırının hemen ardından yaptıkları titiz çalışmalarla saldırıyı düzenleyen haini ininde kıskıvrak yakalayan ve saldırıyı düzenleyen hainin emniyet birimlerinin eline geçmeden öldürülmesi talimatını veren alçak hainlerin de teknik takibi sonucu yakalanmasını sağlayan polisimiz başta olmak üzere görevli devlet birimlerini kutluyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.