Başkan Havabulut'tan Taksit Uygulamasının Kaldırılmasına Tepki

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, sigorta firmalarının zorunlu araç sigortası ve kaskoda taksit uygulamasını kaldırmalarına tepki gösterdi.

Başkan Havabulut'tan Taksit Uygulamasının Kaldırılmasına Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Havabulut, ekonomik darboğaz ortamında, fiyatların her geçen gün yükseldiği bugünlerde sigorta firmalarının taksit uygulamasını kaldırmalarına anlam veremediklerini belirterek, "Tüketicilerimiz, daha önce zorunlu trafik sigortası bedelini kredi kartıyla 3 veya 4 taksitte ödeyebilirken, şu an sigorta şirketlerinin kendi aralarında anlaşarak taksit uygulamasını kaldırdığını öğrendik. Böyle bir ekonomik ortamda yapılan bu uygulamaya bir anlam veremiyoruz " dedi.

“BU UYGULAMA BÜYÜK MAĞDURİYET OLUŞTURACAK”
Başkan Havabulut, taksit uygulamasının kaldırılmasının vatandaşlar ve özellikle birden fazla araçla çalışma zorunluluğu bulunan esnaflar açısından büyük mağduriyet oluşturacağını belirterek: " Daha önce trafik sigortası bedelini kredi kartıyla 3 veya 4 taksitte ödeyebilirken, şu an sigorta şirketlerinin kendi aralarında anlaşarak tek çekime döndüklerini öğrendik. Bu da tüketicilerin ve özellikle birden birçok araçla çalışmak zorunda olan esnaflarımızın ödeme gücü açısından büyük mağduriyetler ortaya çıkarmaktadır" şeklinde konuştu.

“VATANDAŞA EKSTRA YÜK”
Akaryakıt fiyatlarının yüksekliğine de değinen Başkan Mehmet Havabulut: “Çok uzağa gitmeden, geçtiğimiz yıla göre bir kıyaslama yaptığımızda, akaryakıt fiyatlarının neredeyse 3 kat arttığı gerçeğinden hareketle; araç bakım, parça ve onarım fiyatlarında yaşanan devasa fiyat artışlarını da göz önünde bulundurursak vatandaşlarımızın bir de tek çekim uygulaması ile ekstra bir yükle karşılaşması söz konusu. Esnaf ve üreticiler açısından düşündüğümüzde bu artışların bizleri ne kadar zorladığı da zaten herkesin malumudur. Bizler destek beklerken böyle uygulamalarla karşılamamız ise karşımıza daha karamsar bir tablo çıkarmaktadır” dedi.

“TEK ÇEKİM UYGULAMASINA DERHAL SON VERİLMELİ”
Ekonomik darboğazın hüküm sürdüğünü ve sigorta ile kasko ücretlerinin son 2 yılda büyük artış gösterdiğini hatırlatan Başkan Havabulut, son olarak şunları söyledi: “Bugünlerde ekonomideki problemlerin ve darboğazın hepimiz farkındayız. Her kalemde olduğu gibi sigorta ve kasko ücretlerinde de son yıllarda ciddi bir artış yaşandı. Vatandaşlarımız zaten bu ücretleri öderken büyük bir güçlükle karşı karşıya kalmaktadır. Tüm bunların üzerine bir de sigorta firmalarının tek çekim uygulamasına gitmesi bu durumu daha da güçleştirmektedir. Bu uygulamaya derhal son verilmelidir.”