Başkan Albayrak: 'Bu Yanlış Uygulamadan Dönülmelidir'

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, Zorunlu Trafik Sigortasında taksit yapılmaması nedeniyle esnafın mağdur olduğunu açıkladı.

Başkan Albayrak: 'Bu Yanlış Uygulamadan Dönülmelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ALBAYRAK: BU YANLIŞ UYGULAMADAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİDİR 
Başkan Albayrak, “Biz esnafımızın temsilcisiyiz, bu nedenle esnaflarımızın yaşadığı sıkıntıları her platforma dile getirerek hakkımızı sonuna kadar arayacağız ve takipçisi olacağız. Esnafımız bilindiği üzere Bağ-Kur primleri ve maliyetlerde yaşanan artışların sıkıntısını yaşarken son olarak zorunlu trafik sigortalarında peşin ödemeyle karşı karşıya bırakılmıştır. Sigorta şirketleri taksitlendirme yapmadığından esnafımızdan ödemeleri tek çekimle talep ediliyor. Bu uygulama yanlıştır. Yaşanan mağduriyeti artırmaktadır. Bu uygulamadan bir an önce dönülmeli ve taksitlendirme yapılmalıdır” dedi.

ALBAYRAK: ESNAFIMIZ ŞİKAYETÇİ 
Başkan Albayrak, ”Yaşanan fiyat artışları karşısında esnafımız zor ayakta durmaktadır. 100’lerce esnafımız işyerini kapatmak zorunda kalmıştır. Biz esnaflarımızla birlikte bu sorunlarla mücadele ederken bazı ödemelerde taksitlendirme yapılması küçükte olsa esnafımıza can suyu olmaktadır. Bunca problemin arasında bir de trafik sigortalarında taksit yapılmaması gerçekten üzücü bir durumdur” ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: İŞLETMELERİMİZ MAĞDUR 
Başkan Albayrak, “ Bulunduğu sektör nedeniyle 10’larca araçla hizmet vermek durumunda olan esnaflarımız var. Taksitlendirme yapılmaması ve tek çekim bu esnaflarımızı sıkıntıya sokuyor. Büyük bir tutarı tek seferde ödemek zorunda kalıyorlar” dedi.

ALBAYRAK: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ 
Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirten Başkan Albayrak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. Konunun takipçisi olacağız. Sigorta Şirketleri bu uygulamalarında değişiklik yapmadığı takdirde, esnafımızla birlikte en sert şekilde tepkimizi göstereceğiz” ifadelerini kullandı.