Başkan Fırat: 'Glütensiz Gıdalara Yapılan Zam Çölyak Hastalarını Olumsuz Etkiliyor'

Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği Genel Başkanı Rıdvan Fırat, Glutensiz gıdalara yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Fırat: 'Glütensiz Gıdalara Yapılan Zam Çölyak Hastalarını Olumsuz Etkiliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Fırat, yapılan zammın çölyak hastalarını olumsuz etkilediği belirterek yetkililerden destek istedi.

Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği Genel Başkanı Rıdvan Fırat yaptığı açıklamada; “Son yıllarda ekonomide yaşanan hareketliliğin ardından artan enflasyon rakamları hayatın her noktasına yansıdığı gibi çölyaklı hastalarımızın olmazsa olmazı hayati önem taşıyan gıdalarına da yansımış durumda. Yine söz konusu ekonomik dalgalanmanın ardından toplumun hemen hemen her kesiminin maaşlarına yansıyan artışlarda yine çölyaklılar unutuldu.  

Hükümetimiz tarafından en son 2021 yılında çölyaklı hastaların maaşları cüzi miktarda artırılarak 160 TL ile 180 TL arası değiştirildi. Yine satılan ürünler de artan enflasyonla birlikte fahiş zamlarla arttırıldı. 2021 yılında 12 TL'ye satılan bir kilo un şu anda 55 TL ile satılıyor. Devlet büyüklerimizden biz çölyaklıların sesini duymasını istiyoruz. Glutensiz ürünlerimiz zamdan bu yana yaklaşık yüzde dörtyüz arttı. Bu artış ile birlikte birçok hastamız diyetini bozmak zorunda kalıyor ve bu durum hayati riskler taşımamıza neden oluyor. 

Yetkililerimiz bir an önce çölyaklı hastaların sesini duymamaya davet ediyorum. Çölyaklı hastaların da sağlıklı yaşama hakkı olduğunu ve sağlıklı bir yaşam için de diyetlerine uymak zorunda olduklarını belirtmek isterim” dedi.