BAŞKAN BAHŞİ'DEN BAKAN KURUM'A DOSYA

 Perşembe günü ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İlimizde deprem sonrasında yapılan çalışmaları, yapımı biten ve yapımı devam eden konutları yerinde inceledi. Depremden ve pandemiden en fazla etkilenen şüphesiz ki 'eğitim-öğretim' oldu.

BAŞKAN BAHŞİ'DEN BAKAN KURUM'A DOSYA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığda depremin etkisiyle onlarca okul binası yıkıldı. Pandeminin etkisiyle de Türkiye genelinde okulların pandemi koşullarında öğrencilere %50 kapasite ile ancak eğitim vermesi öngörülürken bu oran Elazığ için maalesef %25 olarak tespit edildi. Bu konuyla ilgili Eğitim-Bir-Sen Elazığ şubesinin yapmış olduğu saha çalışması ve Odak Analiz Eğitim Raporu konuyla ilgili detaylı istatistikleri içeriyor. Bakanımızın şehre gelmesini fırsat bilen Eğitim-Bir-Sen şube başkanı İbrahim Bahşi hazırladıkları dosyayı bakan Kurum'a elden sunarak Elazığ'ın özellikle eğitim alanında acil çözüm bekleyen sorunlarını ve çözüm önerilerini bakana iletmiş oldu. Edinilen bilgilere göre dosya içeriğinde birçok konu başlığı var fakat öncelikli beklentiler şu şekilde;

-Depremde yıkılan okul binalarının yerine yenilerinin ivedilikle yapılması.

-Elazığ'a yakışır, şık ve modern bir öğretmenevinin şehrimize kazandırılması.

-Diğer kurumların hizmet binaları gibi Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının da ulaşımı kolay bir yere ve kurumun ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte yapılması.

-Deprem tazminatının 6 ay daha uzatılması, emeklileri ve tüm ilçeleri de kapsaması.

-Memur-Sen üyelerine depremden önce söz verilen bin 500 TOKİ konutunun Memur-Sen üyelerine tahsis edilmesi.