Başkan Alan'dan Çözüm Önerisi

İlimiz sanayisini geliştirmekle birlikte iş insanlarının, yatırımcıların ve kamuya iş ve hizmet üreten yüklenici firmaların sorunlarına da duyarsız kalmayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, kamuya iş yapan oda üyelerinin fiyat farkları ve fesihlerden doğan problemlerini  de gündeme getirerek çözüm talep etti.

Başkan Alan'dan Çözüm Önerisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümet tarafından pandemi, döneminde artan demir, çimento başta olmak üzere inşaat kalemleri ve işçilik ücretlerine gelen aşırı zam sonrası teminatı yakmadan fesih hakkı tanınmış ve birçok firma bu haktan faydalanarak taahhüt işinden çekilerek olası bir zarar ve hatta iflastan kurtulmuştu.

Aradan geçen iki yıl içindeki ihalelerde, ihale dosyası hazırlandığı tarih ile ihaleye çıkılan tarih arasında zaman zaman 4-5 aya kadar bir süre olunca, yaklaşık maliyetler, reel fiyatların çok altında kalabiliyor. 

Bu farklar kamu kurumları tarafından da ödenmeyince oluşan zarar firmalara yansıyor ve şirketler zarar etmekle birlikte kapanmanın eşiğine geliyor. İşte bu olumsuzluğu gündeme getiren ve konuyu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na da taşıyarak çözülmesi noktasında gayret gösteren ETSO Başkanı İdris Alan, bu adımıyla, zor durumda olan firmaların yüreğini soğuttu. 

Umarız Başkan Alan’ın  bu haklı talebi ilgili bakanlıklarda da karşılık bulur ve problem çözülür.