Başkan Akbaba: 'Tek Rakibimiz İmamoğlu'

Ülke genelinde yayın yapan Ensonhaber Sitesi'nin İBB başkanı İmamoğlu ile mukayese ettiği Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, sosyal medya hesabından gülücük emojisiyle 'bundan sonra belediyecilikte tek rakibimiz sayın imamoğlu' ifadesini kullandı ve gazetemiz Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Akbaba: 'Tek Rakibimiz İmamoğlu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkede en çok takip edilen haber sitesi olan ensonhaber.com’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun  başarısızlığını öne çıkardığı bir haberde mukayese ettiği Karakoçan Belediyesi, ülkenin de gündemine girdi.

Başkan Akbaba: 'Tek Rakibimiz İmamoğlu'

Karakoçan ilçesinin başarılı Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Özellikle Hakimiyet Gazetesi’ne teşekkür ediyorum. Sizin yaptığınız haberle bu durumdan haberdar oldum. Neden habere konu olduğumuzu ve kimin böyle bir haberi yazdığını da bilmiyorum. Ama reklamın iyisi kötüsü olmaz. Biz Karakoçan Belediyesi olarak 3 buçuk yılımızı doldurmak üzereyiz. Geldiğimiz süreçten beri hedeflerimizin yaklaşık olarak yüzde 60’ını gerçekleştirmiş bir belediyeyiz. Bu zaman içerisinde deprem ve pandemi süreçleriyle birlikte küresel ekonomik krizi yaşadık. Tüm bunlara rağmen hedeflerimizi büyük oranda gerçekleştirdik. Karakoçanlı hemşehrilerimize mahcup olmadan yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“KIYAS YAPMAK DOĞRU OLMAZ” 

Karakoçan’ın küçük bir ilçe  olduğunu hatırlatan Akbaba: “Bu haberde geçen bir belediye başkanını eleştirmek veya onun hakkında konuşmak çok doğru olmaz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Sayın İmamoğlu ile kıyas yapacak bir durumumuz da yok çünkü biz 15 bin nüfuslu bir ilçe belediyesiyiz” dedi.

Yaklaşık 3 buçuk yılda hayata geçirdikleri projeleri de anlatan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

“ÇÖP ALANI SORUNU GİDERİLDİ”
Karakoçan’ın 30 yıllık çöp alanı sorununu çözdüklerini ve Karakoçan’da artık bir poşetin bile doğaya atılmadığını aktaran Başkan Akbaba: “Biz göreve geldikten sonra yaklaşık 30 yıllık faaliyette olan ve ilçenin tüm çöplerinin toplandığı bir çöp alanımız vardı. İlçede bulunan tüm atıkların depolandığı bir alandı. Bu alan neredeyse mahalle arasından kalmıştı. Tozdan pisliğinden çok ciddi anlamda sıkıntı çeken bir ilçeydik. İlk anlamda buranın kapatılması, ıslah edilmesi ve ağaçlandırılması için bir proje yaptık. Bir katı atık transfer merkezi kurduk. Bu merkezle tam 2 yıldır çöplerimizi Bingöl’e geri dönüşüme gönderiyoruz. 2 yıldır Karakoçan’da bir poşet bile doğaya atılmıyor. Bu bizim anlımızın ak olduğu bir mesele. Bölgede transfer rampası olup transfer yapan nadir ilçe belediyelerinden biriyiz” şeklinde konuştu.

CANLI HAYVAN PAZARI PROJESİ TAMAMLANDI

Karakoçan’ın Elazığ’ın en önemli canlı hayvan alanlarından biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Akbaba, daha önceden sokak aralarında yapılan ticaretin bugün inşa edilen alanla profesyonel bir alana taşındığını belirterek şunları söyledi: “Karakoçan, en büyük canlı hayvan potansiyelini barındıran ilçemizdir. Elazığ’ın toplam hayvan nüfusunun 4’te 1’i Karakoçan’dadır. Eskiden ilçemizde hayvan ticareti ayaküstü derme çatma yapılarla ilçenin çıkışlarına doğru yapılırdı. Bizler DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) projesi ile yaklaşık 5 dönüm arazi üzerine bir canlı hayvan pazarı inşa ettik. 30 yıldır ilçemizin konuşulan bir meselesiydi. Geçtiğimiz kurban bayramıyla birlikte artık Canlı Hayvan Pazarımızı hizmete sunmuş olduk.”

Başkan Akbaba: 'Tek Rakibimiz İmamoğlu'

40 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ HİZMETE GİRDİ 

Yaz aylarında nüfusun 3 katına çıktığı ilçede nefes alınacak bir alan inşa ettiklerini belirten Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “İlçemize 40 dönümlük bir Millet Bahçesi yaptık. Karakoçan yaz aylarında nüfusunun 3 katına kadar çıkan bir ilçe. Yurtdışı kaynaklı olarak insanlarımız tatil amaçlı buraya geliyor. Millet Bahçesi ile birlikte tüm vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan oluşturduk. Aynı zamanda ilçemizin kuruluşundan beri mahalle olup da parkı olmayan alanlarımıza park inşa ettik.”

Başkan Akbaba: 'Tek Rakibimiz İmamoğlu'

ARAÇ FİLOSU GENİŞLETİLDİ
Karakoçan Yolçatı arası yol genişletme ve BSK asfalt çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Başkan Akbaba: “Birçok yeni araçla birlikte araç filomuzu geliştirdik. Bu yaz sezonunda 10 km’lik kilitli parke yol yapımıyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Yaklaşık 1 ay önce de Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte Karakoçan Yolçatı arası 4 km’lik yolun yeniden düzenlenmesi, genişletilmesi ve BSK asfalt çalışmaları tamamlandı” dedi.  

Başkan Akbaba: 'Tek Rakibimiz İmamoğlu'

TEKSTİLKENTTE SONA DOĞRU

İlçedeki istihdama büyük bir katkı sağlayacak tekstilkent projesinin tamamlanmasına az bir süre kaldığının müjdesini veren Başkan Ayhan Akbaba: “Benim için ilçe halkının refahı, rahat gezip dolaşabileceği alanların olması da önemliydi ama insana yatırım yapma anlamında günümüzde en önemli olan konu istihdam ve üretim. Bizler bu konuda da önemli adımlar attık. Karakoçan’da bugüne kadar en fazla istihdam sağlayan firmamız 25 olarak kayıtlara geçmişken biz ilk etapta 300-350 arası istihdam sağlayacak bir tekstil atölyesi kurma işine girdik. Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından sağlanan yüzde 50 hibe ile yolumuza devam ediyoruz. Yaklaşık 1 buçuk ay içerisinde bu alanının yapımını tamamladığımızda bu ilçemiz için bir dönüm noktası olacak. Küçük bir belediye ve küçük bir ilçe olarak biz bu çalışmalarımızla övünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Başkan Akbaba: 'Tek Rakibimiz İmamoğlu'

HİZMET AŞKI PROJEYE DÖNÜŞÜYOR

Daha önce DAP, FKA gibi kurumlara sunduğu başarılı projelerle birçok hizmeti ilçeye kazandıran Belediye Başkanı Akbaba, bu kez de İstanbul Başakşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. 

HAYVAN HASTANESİ İNŞA EDİLECEK
Bu hizmet gayretinin sırrını ve yapılacak projenin detaylarını istediğimiz Belediye Başkanı Akbaba, konuyla ilgili açıklamasında : “Yakında ilçemizin en büyük sıkıntılarından biri olan sokak hayvanlarıyla ilgili kardeş belediyemiz olan İstanbul Başakşehir Belediyesi’nin de desteğiyle tamamlanmış olacak.” 

MİLLETVEKİLLERİMİZİN BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖRÜYORUZ

Başkan Akbaba,“Bizlere gelen para sadece İller Bankası’ndan gelen ücret. Bu da tabi ki hizmetlere yetmiyor. Aynı zamanda milletvekillerimiz ve il başkanlarımızın da desteğiyle bu şekilde il dışından da destekler alarak bazı projeleri hayata geçirebiliyoruz. Ben milletvekillerimize ve il başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum çünkü her Ankara’ya gidişimizde önümüze düşüp ilgili bakanlıklarda bu işleri çözmese işlerimiz bu kadar rahat olmazdı. Aynı zamanda tabi bizlerde daha önceki bağlantılarımızla, ikili ilişkilerimizle de bazı projelerin hayata geçirilmesi için bir gayret ortaya koyuyoruz. Tabi yemeğin yapıldığı bir bölüm vardır, bu da ekip işidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Akbaba: 'Tek Rakibimiz İmamoğlu'

“TAKDİR İSTANBUL HALKININDIR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını, yapılan veya yapılmayanlar konusunda takdir yetkisinin halkta olduğunu vurgulayan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, son olarak şunları söyledi :”İmamoğlu ile ilgili herhangi bir eleştiride bulunmam doğru olmaz. Biz 15 bin nüfuslu küçük bir ilçeyiz. Kimseyle yarış halinde değiliz, kendi işimize bakıyoruz. Ancak tabi ki İmamoğlu ya da İBB ile böyle bir yarış içerisine girmek bizler için güzel oldu. İnsanlar en azından Karakoçan neresi şeklinde bir arayış içerisine girdi. Bizleri yurt dışından bile arayanlar oldu. İlçemizin tanıtımı açısından olumlu bir gelişme oldu. İlgili haber sitesinden de bize ulaştı ve bizimle bir röportaj yapmak istediler.  Ben de kabul ettim. 3 buçuk yıllık görev süremizde deprem ve pandemiye rağmen yaptığımız işleri anlatacağız. Sayın İmamoğlu neler yaptı ya da yapmadı onun  yorumunu ben yapamam takdir İstanbul halkınındır.”