Kamu Malı da Korunmalı

Şehri modern olduğu gibi kimlikli kılan en önemli unsurlar yol, bulvar ve parklar olduğu gibi kent mobilyaları ve toplu ulaşım duraklarıdır.

Kamu Malı da Korunmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz, son yıllarda hayata geçirilen güzel projelerle hem kentsel dönüşüm ve gelişim, hem yaşam alanları, hem devasa parklar hem de sosyal ve sportif alanlarda ciddi bir atılım ve değişim yaşadı.

Bu hizmetlerle birlikte özellikle kent dokusu ve kimliğinde önemli bir yer tutan toplu ulaşım durakları da bu değişimden payını aldı ve çok modern, estetik ve doğa dostu bir şekilde şehrin birçok noktasına yerleştirildi.

Ancak gördüğümüz kadarıyla bu duraklar bilinçli ya da bilinçsiz  bir şekilde tahribata uğruyor. Haftada üç kez camları kırılan durakları görünce “Bu vicdansızlığı kim yapabiliyor?” diye düşünmeden edemiyor insan.

Nasıl bir duygu ve histir, bu güzelim durakları tahrip eder  anlamak mümkün değil. Bunların bakım ve onarımları için harcanan paraların bizden çıktığını, bundan da öte tekrar  kırılan camlara harcanan bedellerin bu şehre yapılacak başka  bir hizmetin yapılmasına engel olduğunu bile bile yapılması normal bir insanın yapacağı bir iş değildir.

İlimizde birçok noktada bulunan  otobüs duraklarının camları, bedeli her birimizin cebinden çıkan paralarla ödeniyor. Bunu yapanlar belli ki bilerek ve kasten bu hainliği yapıyorlar. 

Birçoğu  mobese kameraları sayesinde  yakalansa ve kamu malına zarar vermekten dolayı adalete teslim edilse, belki de bunun önü alınabilir. 

Emniyet yetkililerimizin son günlerde yoğunlaştırdığı denetim ve uygulamalarına, bu tür kamu malına zarar verenlere yönelik olarak da genişletmesi  ve bunların önüne geçilmesi vatandaşlarımızın da en büyük talepleri arasında yer alıyor.