Başkan Adayı Kartakgül: 'Yazıkonak 10 Yılda 3 Başkan Gördü Ama Hak Ettiği Hizmeti Alamadı'

Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, beldedeki mevcut muhtarlar ve muhtar adaylarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Başkan Adayı Kartakgül: 'Yazıkonak 10 Yılda 3 Başkan  Gördü Ama Hak Ettiği Hizmeti Alamadı'

Seçim çalışmalarını büyük bir aşk, heyecan ve gayretle sürdüren Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Zülfü Kartakgül, bu kapsamda beldedeki mevcut muhtarlar ve muhtar adaylarıyla bir araya geldi.

“TAVRIMIZ NET”
31 Mart seçimlerine Yeniden Refah Partisi çatısı altında gireceğinin net olduğuna değinen Kartakgül: “31 Mart tarihinde yerel seçimler yapılacak. Hem beldemizin hem şehrimizin hem de ülkemizin geleceği açısından önemli bir seçim. Bu seçimlerin de mihenk taşları hem beldelerde hem ilçelerde hem de şehirlerde muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız mahallesinin problemlerine hakim ve hemşehrilerini tanıyan ve şahsıma göre de siyasetin temel taşı olan önemli bir makamdır. Bugün sizlerle istişare yapmak istedik. Beldemizde gerek muhtarlıkta gerek belediyede adayların fazla olması beldemizin demokrasisinin ve bunu güzel bir şekilde işlediğimizin göstergesidir ve bu bir renktir. Hepimiz bu beldede yaşıyoruz. Hepimizin derdi, hedefi ve hayali aynı. Biz yaşanabilir, adil ve 2024 şartlarına uygun sosyal donatıları fazla inanına değer veren bir beldede yaşamak istiyoruz ve bunu hayal ediyoruz. Hepimiz hizmet anlamında bir gayret içindeyiz ve bir yol haritası çizdik kendimize ve bu yolda yürüyoruz. 31 Mart seçimlerini YRP çatısı altında sonuna kadar sürdüreceğiz. Bunu SKM açılışımızda da beyan etmiştim. Herhangi bir siyasi pazarlığa bizim alet edilmememizi istiyoruz ve çok net tavrımızı ortaya koyuyoruz. YRP herhangi bir siyasi parti ile ittifak yapmayacak ve Yazıkonak’ta seçim sürecini sonuna kadar yürütecek. Sizlerin bunu bilmesi demek konunun kapanması demektir.” şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Kartakgül: 'Yazıkonak 10 Yılda 3 Başkan  Gördü Ama Hak Ettiği Hizmeti Alamadı'

“İKTİDAR GÜCÜNE RAĞMEN HİZMET GELMEDİ”
Beldenin yönetiminin 2 dönemdir iktidarda olduğunu hatırlatan Başkan Adayı Kartakgül Buna rağmen yeterli hizmetlerin gelmediğinden şu ifadelerle yakındı: “Yazıkonak beldemiz Elazığ’ın en güzel yerleşkelerinden bir tanesidir. Ben hep ‘her renkten gülün olduğu ve her gülün ayrı güzel koktuğu” bir yer olarak tanımlıyorum. Türkiye’nin muhtelif şehirlerinden hemşehrilerimiz yıllardır beldemizde yaşıyor. Ben illeri ve ilçeleri tek tek saymak istemiyorum ama o kadar güzel bir beldemiz var ki demografik anlamda çeşitliliğe sahip ve yıllardır kapı komşuluğu yaptığımız ve güzellikler içerisinde zamanımızı geçirdiğimiz bir yapıya sahip. Beldemizdeki problemlere hakimiz. Bunu zaman zaman muhtarlarımızla da istişare etmişizdir ve zaman zaman bunları çözmek için gayrette bulunmuşuzdur. Elazığ’ın doğusu ve batısını birbirine bağlayan, OSB’yi, Doğalgaz Pompa İstasyonunu, insansız hava aracını kendi içinde bulunduran ve ipek yolu diye addettiğimiz çok önemli bir ticari hacmi olan Bingöl yolunu kendi konumunda bulunduran bir beldede yaşıyoruz. Biz senelerdir beldemizde hak ettiğimiz hizmeti göremedik. Özellikle son 10 yıldır iktidarın belediyesi olan, kendi ifadeleriyle bakanlık gücünü, milletvekillerini, iktidarın bütün kurum gücünü elinde bulunduran iktidar belediyeleri istihdama, sosyalleşmeye yönelik gerek hanım ablalarımıza gerek genç kardeşlerimize ortaya hiçbir proje koymamış. Bizim gözden kaçırdığımız, göremediğimiz bir proje varsa bize anlatsınlar.”

“BELDEYİ İSTİŞARE VE DAYANIŞMA İLE YÖNETECEĞİZ”
Muhtarlık makamına verdiği öneme değinen  Kartakgül, açıklamasının devamında: “Yazıkonak, belde belediyesi olma hasebiyle buranın mülki idaresi Yazıkonak Belediyesi tarafından sağlanıyor ve muhtarlıklarımız tarafından vatandaşlara hizmet noktasında bir çalışma ortaya koyuluyor. Belediyemizin muhtarlıklarla istişareli çalışması çok önemli. Yazıkonak Belediye Başkanı bir devlet memurudur. Muhtarlar da devletin bir mekanizmasıdır. Bizler devletin barağını hizmet amacıyla taşıyan neferler olacağız. Yazıkonak Belediyesi kimsenin babasının ofisi değil, keyfe keder işler yapacağı yer değil. Biz yarın başkan olduğumuz zaman belediye başkanı da orada görevlidir, memurdur 5 yıllık bir görev süresi vardır. Yeni dönemde seçildiği takdirde meclis üyelerimizin de muhtarlarımızın da 5 yıllık bir görev süreci olacaktır. Bu görev süresi de milletin oyuyla alınır.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Adayı Kartakgül: 'Yazıkonak 10 Yılda 3 Başkan  Gördü Ama Hak Ettiği Hizmeti Alamadı'

“10 YILDA 3 BAŞKAN, HODRİ MEYDAN”
Yeniden Refah Partisi Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Kartakgül açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Gerekirse Ankara’ya muhtarları ve encümenleri ile el ele kol kola girerek güçlü bir tablo ortaya koymalıdır ve bu güçlü tablonun da sonucu beldemize hizmet olmalıdır. Bizim belediyecilikten anladığımız bu. Biz bu yola çıkarken 1 yıl öncesinden parti rozetimizi taktık ve partimize böyle bir niyetimiz olduğunu ifade ettik. Her yerde bunun altını çize çize bugüne kadar geldik. Rakiplerimiz var. Ben hepsine başarılar diliyorum. Muhtar adayları da diğer muhtar adaylarına başarılar diliyor. Özellikle muhtar adaylarımıza söylüyorum. Güçlü muhalefet kaliteli hizmeti getirir. Açık yüreklilikle söylüyorum Konak Mahallesi’nde yapılmayan bir hizmet varsa Konak Mahallesi muhtar adayının yapılmayan hizmetleri er meydanında ifade etmesi lazım. Sanayi Mahallesi’nde bir eksilik varsa ve 5 yıl boyunca çalışmalarda bir problem yaşanmışsa muhtar adaylarının bunu er meydanın ifade etmesi lazım. Kaçak dövüşle hizmet olmaz. Mevcut muhtarlarımız da kendi mahallelerini mutlu etmişlerse, hizmete gece gündüz koşmuşlarsa zaten onların da seçimi kaybetme olasılığı zor olur. 10 Yılda 3 başkan gördük. Nurettin Bey, Aydın Ayaz Bey ve Hatif Çadırcı. Bu kardeşiniz bu süreçte başarılı bir yönetim görseydi, beldemizin sorun ve sıkıntılarının çözüldüğüne şahit olsaydı vallahi aday olmazdı billahi aday olmazdı. Bu beldenin gücüne ve çapına göre söylüyorum elle tutulur, gözle görülür bir hizmet görmedik. Özellikle bu son 5 yılda muhtarlarımızın feryadıydı. “Belediyeyle bir tülü istişare edemiyoruz, koordinasyon kuramıyoruz” diyorlardı. Biz bu feryat ve figanı duyduğumuz için aday olduk. Bir önceki arkadaşımız zaten iktidarın en güçlü döneminde aday oldu ve bu dönemde Bakan, MKYK Üyesi, Milletvekili kalmadı destek oldu yine de seçim kaybetti. Yazıkonak seçmeni zekidir. Ne yapacağını bilir. Seçim bürolarının önünde ayakta durmakla bu işler olmuyor. Yazıkonaklılar tüm sosyal medyaları takip ediyorlar, bu kardeşiniz pikabın üstüne çıkıp konuştuğu zaman camlardan, balkonlardan dinliyorlar. Hodri meydan. Anons aracına biniyorum. Sokak sokak geziyorum. Mikrofon da elimde dert ve sıkıntıları vatandaşların hepsine anlatıyorum. Hadi onlar da çıkıp vatandaşla buluşsunlar. Buluşamazlar, kibir ve gurura takılırlar, buluşamazlar."