Başarı Eleştirilir mi?

Hiçbir başarının cezasız kalmadığı bir dünyayı yaşıyoruz. Bir insan dişi ve tırnağıyla geldiği bir konumda eğer sektöründe iyi bir noktaya gelmişse başlar hemen dedikodu çarkları.

Başarı Eleştirilir mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olaylara sadece ideolojik gözlükle bakan bazı basın yayın organlarının, sırf siyasi saiklerle işinde-gücünde olan, sıfırdan girdiği sektörde, girişimciliği, risk alması ve türlü zorluklardan geçerek bir yerlere  gelmesinin  eleştirilecek yönünden ziyade takdir edilmesi gerekmez mi?

Söz olsun torba dolsun kabilinden haber yapmayı gazetecilik sayan Sözcü, ilimizden başladığı ticari hayatını  30 yıl sonra belirli bir noktaya taşımış ve ülkemizin saygın bir markası haline getiren Ziver Holding Yönetim Kurulu başkanını  manşetine taşımış.  

Haberine  baktığınızda hiçbir usulsüzlük, yanlışlık ve kanunsuzluk yok. Aldığı ihalelerin sayısını veriyor ve bunların çoğunu zamanında bitirdiğini yazıyor ve bunlardan dolayı şu kadar kazanç elde ettiğini yazıyor hatta bir ihaleyi örnek gösteriyor ve büyük bir kırım yaparak işi aldığından söz ediyor.

Firmanın 30 yılda beri işini takip etmesi ve aldığı işleri en güzel şekilde yapmasıyla yakaladığı başarıyı, Ak Parti aday adaylığına bağlamak gibi bir gazetecilik anlayışı, bırakın objektif gazeteciliği, insanlığa dahi sığmaz.

İhalelere ciddi olarak hazırlanan, tekliflerini ince eleyip sık dokuyarak kalem kalem hazırlayan ve girdiği birçok ihaleyi kaybeden, çok azını kazanan, kazandığını kendi hemşerilerine yönelik yaptırdığı okul, sosyal tesis, Kur’an kursu, taziye evi, spor salonu olarak paylaşan bir firmanın başarısı ile ancak gurur duyulur. Tabi Sözcü Gazetesi’nden beklemek de biraz saflık olur.