Başarı, Cezasız Kalmadı

İlimizde görevlerinde başarısız olan ve bu sebeple hükümetin birçok hizmetini tartışmalı hale getiren çok sayıda görevden alınması gereken bürokrat varken, 2017 yılından beri Elazığ Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürlüğü görevini başarı ile yürüten Zeynel Abidin Görür görevden alındı.

Başarı, Cezasız Kalmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Havalimanı’nda ikinci pistin yapılması için yoğun gayret gösteren ve çalışmalarda bizzat emeği ve katkısı olan Zeynel Abidin Görür’ün yerine Nevşehir Kapadokya Havaalanı Müdür Yardımcılığı görevini getiren Ali Emre Arvas atanmış.

Yeni müdüre görevinde başarılar diliyoruz ama Görür’ün görevden alınmasıyla ilgili birkaç soru sormadan da geçmek istemiyoruz.

1-Görevini 2017 yılından beri başarıyla yürüten Zeynel Abidin Görür’ün görevden alınma sebebi nedir?

2-Görür başarılı olmanın ödülünü görevden alınmakla mı ödemiştir?

3-Görevden alınma ve yeni atamada siyasilerin dahli, etkisi ya da daha da önemlisi haberleri var mıdır?

4-İlimizde Ak Partinin hizmetlerini başarısız yönetimleri ve iş bilmezlikleri sebebiyle hezimete dönüştüren ve bu özellikleri sebebiyle görevden alınması gereken onlarca bürokrat varken, başarılı bir bürokratın görevden alınmasının makul ve mantıklı gerekçesi var mıdır?

5-Siyasilerin bürokratlara yönelik başarı kriterleri nedir? Kendi telefonlarına çıkıp, kendi notlarını değerlendiren ve fakat vatandaşı azarlayan bürokrat tipine yaklaşımları nasıldır?

6-Seçimlerde vatandaş, kendilerine her türlü eziyeti çıkartıp kolay işleri bile zora sokan bürokrata mı verecektir yoksa bu bürokratların atanmasını sağlayan milletvekili adayların mı? 

7-Seçimlerde fatura bürokratlara mı yoksa siyasileri mi kesilecektir?

8-Vatandaşın gördüğü ve yaşadığı resmi kurumların hantallığı, işleri yavaşlatmaları ve zora sokması yönünde yükselen sesleri siyasiler duyuyorlar mı ya da duymaya niyetleri var mı?

9-Seçimlerde olumuz bir sonuç alındığında siyasilerimizin faturayı bürokratlara çıkarması karşısında halkımızın cevabı ne olacaktır?

10-Başka da  sorumuz yok.