Baş Ağrısı Çeşitleri 

Baş ağrısı yavaş yavaş veya birden bire ansızın gelerek, birkaç saat veya birkaç gün boyunca devam edebilmektedir.

Baş Ağrısı Çeşitleri 

Baş ağrılarının çeşitleri ve anlamları,

Baş Ağrısı Çeşitleri 

Temporal Şakak ağrısı, kafatasının sağ ve sol yanında bulunan temporal kemikte, baş ağrısı, migren, stres, uykusuzluk ve birtakım hastalıklar sonucu zonklama şeklinde ortaya çıkan ağrıdır. Şakak ağrısı yaşam konforunu bozan ve kişinin günlük aktivitelerini olumsuz etkileyen son derece can sıkıcı bir durumdur.

Sinüs Soğuk algınlığı sırasında veya burun örtüsü şiştiği ve burnun aktığı zamanda veya burun sümükle dolu olduğunda yüzde, yanaklarda, alında veya göz çevresinde ortaya çıkan baş ağrısı muhtemelen sinüzit ağrısıdır. Sinüs enfeksiyonu buna neden olur.

Küme tipi baş ağrısı, genellikle başın tek tarafında veya göz çevresinde oluşan şiddetli bir baş ağrısı türüdür. Bu baş ağrısına 'küme' denmesinin sebebi, ağrının kişide ataklar halinde kümelenmesidir. Yani kişinin baş ağrısı yaşadığı bir dönemi ağrısız bir dönem takip eder. Daha sonra ise tekrar ağrı atağı olur.

Gerilim Tipi baş ağrısı çok sık görülen bir baş ağrısı türüdür. Genellikle başın iki tarafında hissedilen, hafif veya orta şiddette ağrı olarak tanımlanabilmektedir. Gerilim tipi baş ağrısının ilişkilendirildiği birçok faktör vardır. Bunlardan bazıları şunlardır; stres, kas gerginliği, duygusal faktörler.

Migren başın bir tarafında zonklayan bir baş ağrısı başta olmak üzere çeşitli semptomlara neden olan yaygın bir nörolojik hastalıktır. Migren genellikle fiziksel aktivite, ışıklar, sesler veya kokularla daha da kötüleşmektedir. Semptomlar en az dört saat bazen ise günler boyunca sürebilir.