BARO'NUN VARLIĞI HİSSEDİLECEK

2018 Yılı Olağan Genel Kurul da Elazığ Baro Başkanlığını seçilen Avukat Mustafa Yentür, ilk açıklamasını Elazığ Hakimiyet Gazetesine yaptı.

BARO'NUN VARLIĞI HİSSEDİLECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay/ Elazığ Barosu 2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Baro Başkanı ve Baro Organlarının seçimi yapıldı. Baro başkanı seçiminde mevcut başkan Avukat Adnan Demir ile Avukat Mustafa Yentür yarıştı. 343 Kayıtlı üyenin olduğu seçimde Mevcut Başkan Adnan Demir 119,Mustafa Yentür ise 166 oy aldı. Bu sonuçlara göre Elazığ Baro Başkanlığı’na Mustafa Yentür yeni baro başkanı seçildi.

Elazığ Baro Başkanlığı’na seçilen Mustafa Yentür ilk açıklamasını Elazığ Hakimiyet Gazetesine yaptı. Yentür,yaptığı açıklamada, ’’Yeni yönetimimiz Elazığ’a hayırlı olsun.Seçime girmekteki amacımız baroya yenilik getirmekti.Projelerimizi daha önce broşürler ile anlatmış ve dağıtmıştık.’’ dedi.

AVUKAT HAKLARINI SAVUNACAĞIZ

Başkan Av. Yentür, ’’İlk hedefimiz Avukat haklarını savunmaktır. Yönetim olarak avukat haklarının korunması için çalışmalarımız olacak. Bununla ilgili Avukat Hakları Merkezi kuracağız. Avukatlara karşı yapılan haksızlıklar ve ihtiyaçlarını çözmek için bu merkezimiz çalışacak.’’ diye ifade etti.

AVUKAT EVİ YAPMAK İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK

Başkan Avukat Mustafa Yentür, ’’Elazığ’da ilk defa Avukat Evi yapmak için girişimlerimiz olacak. Avukat Evi Türkiye’nin her  yerinde var ama Elazığ’da yok. Avukat Evi’nin projesini geniş kapsamla düşünüyoruz. Barolar Birliği nasıl kabul edecek bilmiyoruz ama girişimlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Avukatların dinlenebileceği, yemek yiyebileceği bir yer düşünüyoruz.’’ dedi.

ELAZIĞLILAR BARONUN VARLIĞINI HİSSEDECEK

Yentür, ’’Elazığ’da bir baronun varlığı hissedilecek.Baromuz aktif ve herşeye müdahil olacak.Çocuğun ve Kadın’ın istisması ve şiddet olaylarında baromuz aktif olacak.Kısacası Avukatları ilgilendiren bütün olaylarda baromuz önemli roller alacak.’’ diye ifade etti.

VATANDAŞLAR ADLİ MÜESSESİNİN NASIL ÇALIŞTIĞINI BİLMİYOR

Elazığ Barosuna 343 kayıtlı avukatın olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Yentür, ’’Kadına ve Çocuğa istismar ile ilgili komisyon oluşturacağız. Elazığ ve çevre illerde katılımlarımız olacak. Gelincik projesi düşünüyoruz. Ama ilerde bu isim değişebilir.Baromuzun diğer atıl durumdaki komisyonlarımız aktifleştirilecek.Vatandaşlarımız halen daha adli müessesinin nasıl çalıştığını bilmiyor. Bu nedenle önemli girişimlerimiz olacak.’’ dedi.

MESLEK İÇİ EĞİTİMLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Başkan Yentür, ’’Özellikle meslek içi eğitimlere büyük önem veriyoruz. Staj Eğitimini zorunlu hale getireceğiz.Eğitimden sonra bitirme tezi olacak. Staj Eğitim merkezimiz yine bu konuda aktif çalışacak.’’ dedi.

ANONİM ŞİRKETLER AVUKAT BULUNDURMAK ZORUNDA

Anonim Şirketlerde Avukat bulundurma zorunluğunun kamuoyunda yer alması gerektiğini ifade eden Başkan Yentür, ’’250 Bin TL sermayesi olan Şirketler Avukat bulundurmak zorundadır.Şuan birçoğu bu konuyu uygulamıyor.Bununla ilgili Ticaret Odası ile görüşerek gerekli yerlere müracaatlarımız yapacağız.’’ dedi.

HASAR DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK

Başkan Yentür,’’Hasar Danışmanlık Şirketleri ve aracı kurumlar yasal değildir.Bununla ilgili mahkeme kararları var.Savcılığa şikayetlerde bulunacağız.Hasar Danışmanlığını Avukatlar haricinde kimse yapamayacak.’’diye konuştu.

Yapılan Seçimle Yeni Elazığ Barosu Yönetim Kurulu Listesi:

Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür

Yönetim Kurulu:

Hasan AĞRITAŞ

Onur Köseli

Betül AKTALAY

Ahmet AYDIN

Kudreddin ŞAHİN

Reşat YARATAN

Melif EFE

Cem DEMİR

Ömer ESER

Eyyüp Sultan ÇİÇEKÇİ

DİSİPLİN KURULU

Erkan MAHMAT

Ahmet EVLİYAOĞLU

Onur ÖZKAN

Ahmet ŞAVLI

Emirhan SANCAR

DENETLEME KURULU

Göksu BAHAR

Sadin KOÇ

Mehmet Ersoy BAYRAK

ÜST KURUL (TBB DELEGESİ )

1-İbrahim GÖK

2- Kenan KADIYORAN