Balıklama Müdür Yardımcısı

Dün, 'Hesaba Katan Yok' manşetimizle ilimizde son günlerde yaşanan bürokratların görevden alınıp yerlerine yenilerinin atanmasıyla ilgili konuyu gündeme getirmiş ve bu konuda sadece ilimizde değil tüm şehirlerdeki atamalara bakanlık bürokratlarının karar verdiğini, milletvekillerinin görüşlerini almadıkları gibi varsa bir isim önerileri onu değil başka bir ismi değerlendirerek atadıklarını yazmıştık.

Balıklama Müdür Yardımcısı

Ancak bugün aldığımız yeni bilgilere göre sanki biraz haksızlık etmişiz milletvekillerine. Tamam, milletvekilleri, il müdürlüğü atamalarında etkisiz, yetkisiz ve bilgisiz ama Allah var şube müdürleri ve müdür yardımcıları atama konularında yetkileri baki ve varit.

Olay şu: Görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün yerine İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olan Mehmet Yiğit atanmıştı.

Feyzi Gürtürk, 5 yıl gibi uzun bir süre şehre önemli hizmetleri hayata geçirmesine rağmen, asil kadroya atanmamış ve İl Müdürlüğü görevini İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı kadrosu ile yürütmüştü.

 Feyzi Gürtürk il müdürlüğünü vekâleten yürütürken, O’nun müdür yardımcılığı kadrosuyla oldukça deneyimli ve yöneticilik başarısı yüksek bir değerli isim görev yapıyordu.

Yeni il müdürlüğü ataması ve Feyzi Gürtürk’ün görevden alınması sonucu oluşan yeni ortamı fırsat bilen milletvekilimiz, uzun süreden beri bu kadroyla hizmet eden başarılı isimden o kadroyu alarak şube müdürü olarak görev yapan bir isme verilmesini sağladığı iddia ediliyor. 

İl müdürlüğü atamalarında etkili olmayan bir sayın vekilimiz,  aynı kurumda halen şube müdürü olarak görev yapan bir ismi acil olarak, hiçbir milletvekiline ve il başkanına danışmadan ve en önemlisi de uzun süreden beri o görevde bulunan değerli bir ismi de devre dışı bırakarak bakanlıktan yazısını çıkartıp balıklama  İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı yapmış.

Şube müdürlüğünden İl Milli Eğitim Müdür yardımcılığına terfi ettirdiği yönetici, bu konumuyla hem milli eğitim müdürlüğüne vekâlet edecek hem de olası bir görev değişiminde il müdürlüğüne yükseltilecek. Yeni atanan İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı alanında uzman ve başarılı olabilir ama milletvekilimiz keşke aynı ilgiyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü atamasında da gösterseydi. 

Sayın milletvekilinin bu başarısını kutluyoruz. Şube müdürünü müdür yardımcısı yapma gibi bir irade ve iktidara sahip olmasını ve bunu somut bir atamayla da göstermiş olmasını anlamlı buluyor ve tebrik ediyoruz. 

Demek ki bizlerin dediği gibi o kadar da gayri muktedir değillermiş. Bu başarıyı kutluyor ve hatta ayakta alkışlıyoruz!..