'Bakanlık Ne ki Federasyon Verelim'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda sarf ettiği 'İktidarımızda HDP'ye bakanlık verilebilir' çıkışı Millet İttifakı ortağı İYİ Parti ile gerilim yaşanmasına neden olurken, CHP'den işbirliğini tehlikeye sokacak bir şok çıkış daha geldi.

'Bakanlık Ne ki Federasyon Verelim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek katıldığı bir etkinlikte verdiği röportajda " Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır" ifadesini kullandı.

Görüyorsunuz değil mi? Artık kartlar açık oynanıyor. Adamlar, Kılıçdaroğlu falan da dinlemiyor ve hatta takmıyor. Gürsel Tekin’in bakanlık açıklamasından sonra CHP’li Bilek;  “Bakanlık size kurban olsun, Diyarbakır size feda olsun” diyerek federasyon iması yapıyor ve adeta toprak veriyor toprak!… 

Daha ne desin, daha nasıl izah etsin adamlar kendilerini. “Siz bakmayın bizim helalleşme yalanlarımıza. Bizler,  HDP ile yürüyüp bu seçimi kazanacağız ve federasyonu dahi gündeme getireceğiz” diyorlar.

Varsın İyi Partililer afra-tafra yapsınlar. Varsın partinin sözde vicdani  misyonunu yükleyip milliyetçi ve ülkücü İyi partililerin güvenini  almakla görevlendirdikleri Yavuz Ağıralioğlu, “Onlar varsa biz yokuz desin”

Tek hedef Erdoğan, ortak amaç iktidar bu cenah için. Bu amaca ulaşmak için her şey mubah, her yol meşru bu kanat için. 

Bu uğurda “Gerekirse HDP’ye bakanlık ve hatta toprak bile verirler diyen cenahı anlıyor halkımız belki ama bu yapıya körü körüne gönüllü taşeronluk yapan İyi Parti, Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Partiyi anlamakta güçlük çekiyorlar. 

CHP’li Nevaf Bilek’in bu akla ziyan açıklamasından sonra bakalım meşhur sağ ve muhafazakâr kanattan bir ses çıkacak mı? 

Yoksa yine saf rolleri mi  yapacaklar?