Bakanlık MHP'nin Hakkı

Ak Parti ile birlikte Cumhur İttifakı'nda bulunan MHP, 'Aday belli, karar net' sloganıyla yürüttüğü kampanya kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy istiyor kendilerinin de en güçlü şekilde Meclis'e taşınması için çağrı yapıyor.

Bakanlık MHP'nin Hakkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugüne kadar “Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik” sloganıyla herhangi bir talepte bulunmadan Cumhur İttifakında yer alıp Ak Parti’yi koşulsuz destekleyen MHP, 2023 seçimleri sonunda bazı taleplerle Ak Partiye gidecek.

2017 referandumundan bu yana Ak Parti'ye şartsız destek sunan MHP, bu desteğini artık somut ortaklığa dönüştürmek istiyor. Seçimlerin kazanılması durumunda oluşturulacak kabineye MHP'den de bakan bulunması talep edilecek. Konu henüz iddia aşamasında olsa da AK Parti kanadının bu senaryoları değerlendirdiği biliniyor. Hem de olumlu bakarak. 

MHP’nin bu talebi oldukça yerinde ve olması gereken bir konu. Günahı ve sevabına kefil olduğunuz bir iktidara destek olacaksınız, fakat icrada herhangi bir yetki ve dahliniz olmayacak. Bu durum doğanın  tabiatına da aykırı. Sebep ve sürecine dahil olmadığınız bir sonuçtan hesaba çekilmenin ne hakkaniyetle ne siyasetle ne de partinin varlık sebebiyle ilgisi var.

MHP’nin her ne kadar hangi parti iş başına gelirse gelsin  bürokraside her zaman etkin ve aktif olduğu gibi bir gerçek varsa da uzun yıllardan beri iktidardan uzak olması, yönetimde bizzat ve fiilen yer almaması, tabanı rahatsız ettiği gibi yeni neslin de başka partilere ve ocaklara gitmelerine sebep oluyor. 

Tabanı bir yerde tutmanın ve zinde kılmanın en önemli yöntemi, idare ve iradede söz sahibi olmaktır. Bunun olmaması, bir siyasi partiyi fikir, aksiyon ve ülkü merkezi yapar belki ama mevcut tabanını tutmaya yetmez. 

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli’nin bizzat onay ve tensipleriyle MHP’den de kabineden bakanların olması doğru ve isabetli bir adım olarak görülür ve destek bulur. Ve muhtemelen de bazı Ak Partili Bakanlardan daha da başarılı olunur.