Bakan Koca: Bartın'da 22 işçi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama sonrası 22 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Koca: Bartın'da 22 işçi hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen patlamada 49 işçi mahsur kalmıştı.

Bakanlar Soylu ve Dönmez bölgede

Patlamanın ardından bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın yaşandığı maden ocağına gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Soylu: "14 işçimiz hayatını kaybetti"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamasında "110 kişi kardeşimiz çalışıyordu. Bir kısmı kendisi çıktı. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. Maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti. 7 işçimiz de tedavi altında." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez: "İlk tespitlere göre grizu patlaması"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de şu açıklamalarda bulundu:

"Patlama hadisesini müteakip öncelikle müessesede bulunan arama kurtarma ekipleri olay mahalline gittiler. Yaralılarımız var. Galerilerimizde havalandırma tertibatı şu anda sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk değerlendirmelere göre, grizu patlaması olduğu şeklinde. Galerilerin belli bir kısmına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ise ancak yayan, elle müdahaleler söz konusu. Bütün arama kurtarma ekipleri şu anda görev başında. Herhangi bir eksikliğimiz yok. Biz de arkadaşlarla sürekli koordinasyon içindeyiz. Tekrar başımız sağ olsun diyorum."

Dönmez, aşağıya yangın tüplerinin indirilmesine ilişkin soru üzerine ise "Bunlar önlem almayla ilgili hususlar, içeride devam eden bir yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir ve anında müdahale etmek icap eder, o açıdan gerek temiz hava tüpleri gerekse yangın tüpleri o maksatla bulunduruluyor. Müdahale eden arkadaşlarımız son derece deneyimli." diye konuştu.

Bakan Dönmez, arama kurtarma çalışmaları bittikten sonra olayın nedenlerinin araştırılacağını sözlerine ekledi.

Ölü sayısı 22'ye yükseldi

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre, 22 işçi hayatını kaybetti.

Koca, "Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Yaralılardan 8’i yoğun bakımda, 4’ü serviste tedavi görüyor. 5 yaralı ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde. 2 ambulans uçak, yoğun bakımdaki hastalardan 1’ini Ankara’ya, 5’ini ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanık Merkezine ulaştırmak üzere harekete geçti" ifadelerini kullandı.