Bakan'ın LGBT Yorumu

Aileyi yıkıyor ve topluma kötü örnek oluyor gerekçesi ile millî ve manevi değerlere karşı duyarlı çevreler tarafından LGBT karşıtı eylemler devam ediyor.

Bakan'ın LGBT Yorumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu Fatih ilçesindeki Saraçhane Parkı'nda, LGBT'ye karşı “Büyük Aile Buluşması” gerçekleştirildi.

Çocuklarını ve toplumu eşcinsellik baskısından korumak isteyen insanların organize ettiği yürüyüşe, birçok sivil toplum örgütünden destek geldi.

İki günlük programlarını icra etmek üzere ilimize gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da "LGBT karşıtlığı" için yapılan eylemi Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'a değerlendirmiş ve şunları söylemiş. 

"Herkesin bir değerler sistemi vardır. Bu değerler sistemi çerçevesinde eleştirebilme özgürlüğünüz vardır." diyen Bakan Yanık, "Hükümetimizin de doğal olarak değerleri var. Eşcinselliği normalleştirmek ya da normal görmek gibi bir lüksümüz yok. Devletin temel insan haklarını korumak ve teslim etmek yükümlülüğü bulunuyor. Nefret söylemini yanlış buluyorum. Ben bir hukukçuyum ve mesleğimin büyük bölümü insan hakları temelinde geçti. Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz. Sosyal medya çok kışkırtıcı bir mecra olarak kullanılıyor. Bu meselelerin orada kanırtılması doğru değil. Hükümetin hiçbir vatandaşından vazgeçme lüksü de hakkı da yoktur." 

Bakan Yanık’ın LGBT yorumu bu. Ak Parti, İstanbul Sözleşmesinden çekilerek bir alanda kazandığı mevziiyi, LGBT konusunda kaybetmiş gözüküyor. Cinsiyet değiştirme ameliyatlarının resmi ödeme kapsamına alınması da gösteriyor ki bu konu önümüzdeki seçimlerde muhalif siyasi partilerin en çok kullanacakları bir toplumsal mesele olacak.

Vatandaşın tepkisine rağmen Aile Bakanının LGBT’lilere sahip çıkması da gösteriyor ki Ak Parti’nin bu meseleyi kendi tabanına anlatması çok zor ve hatta imkansız  olacak.