Bahşi: Masada Eşitlik İstiyoruz

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin hakem heyetindeki üye sayısı üstünlüğü nedeniyle istedikleri kazanımları alamadıklarını ifade eden Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi 'Uluslararası sendikalarda olduğu gibi masada eşitlik istiyoruz. Eşit olursak kazanımlarımız masada kalmaz' dedi.

Bahşi: Masada Eşitlik İstiyoruz

Elazığ Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, yönetim kurulu üyeleri Taha Yusuf Sarıgül ve Mehmet Zeki Ataş  gazetemize nezaket ziyaret bulundular. Başkan Bahşi ziyaret esnasında yaptığı açıklamada “ Elazığ’da kamu çalışanlarının sorunlarını dile getirirken hem de sendikal anlamda Hakimiyet Gazetesi her zaman yanımızda olmuş sesimizi duyurmamız anlamında elimiz, gözümüz, kulağımız olmuşlardır. İmtiyaz sahibi Ahmet Toprak’ın şahsında tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.  Ülkemizin yüzyılını belirleyecek önemli bir seçimden geçtik. Her seçim önemlidir ama; bu seçimin bambaşka bir yeri vardı. Bir tarafta vatanını, milletini seven ümmeti düşünen bir bağımsızlık mücadelesi gibiydi. Diğer taraftan terör örgütleriyle kol kola girenler farklı saflarda her alanlar oldu. Milletimiz iradesini istikrardan, birlik ve beraberlikten yana koydu. Yeni dönemde özellikle gelir dağılımında adaletli bir dağılımın olduğu hiyerarşinin bozulmadığı her kesimin düşünüldüğü kamuda zam yapılırken ayrım yapılmadan her çalışanın düşünüldüğü kamuda yıllardır çözülmeyen bir kısmının da çözümünün seçim sonrasına ertelendiği sorunların çözülmesini bekliyoruz.

Bahşi: Masada Eşitlik İstiyoruz

"Ne Enflasyon Olsun Ne De Maaşlarımıza Zam"

 Herkesin ekonomik anlamda rahatlayacağı özellikle enflasyonun yavaşlayıp durduğu bir zemine doğru ülkenin gitmesini istediklerini söyleyen Bahşi “ Her ne kadar kamu çalışanlarına iyileştirme yapılsa da enflasyon canavarının önüne geçilmiyor. Çalışanların maaşları erimesin. Enflasyonumuz sıfır olsa keşke ve ne Ocak’ta ne de  Temmuz’da zam yapılmasın. Temmuz ayında 7. Dönem toplu sözleşme gerçekleştireceğiz. Çalışanlarımızın sorunlarını illerde komisyonlar aracılığıyla kamuda 11 farklı hizmet kolunda çalışanların sorunlarını bir rapor haline getirerek genel merkezimize sunuyoruz. Genel merkezimizde bunları talepler dosyası şeklinde hükümete sunuyor. Toplu sözleşme masasının  4688 nolu yasanın önümüzdeki dönemde çalışanların dertlerinin yeterince dinlenebileceği işçi sendikalarında olduğu gibi uzun bir süreye yayılmasını istiyoruz. Masada bize teklif edilen zam ya da diğer taleplerimiz kabul edilmediği zaman biz masadan kalktığımızda hakem heyetine gidiyor ama; hakem heyeti eşit değil. Üye sayısı hükümetin 6 bizim ise beş olunca masadan kalkmamız bizim için boş bir hamleye dönüşüyor. Dolayısıyla kazanımlarımız masada kalıyor. Uluslararası örgüt ve sendikalarda olması gereken yasa ne ise kamu çalışanları açısından bu zeminin oluşturulması gerekiyor. Biz çalışanların isteklerini kazanıma dönüştürelim. Çünkü; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”  devletin omurgasını oluşturan 657’e tabi kamu çalışanlarının ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz’da gördük.  Dolayısıyla kamu çalışanları ne kadar rahatlarsa piyasalarımız o kadar canlanacak hareketlenecektir. İnşallah önümüzdeki süreçte hem savunma sanayi anlamında hem de mavi vatan konusunda ve yeni enerji kaynakları üretim ve keşfinde ülkemizin her açıdan kalkınacağı güzel günler bizi bekliyor diye umut ediyoruz.  Bu anlamda sendika olarak bugüne kadar üzerimize ne düşüyorsa bugüne kadar yapmaya çalıştık bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Önemli olan halkın yetkililere verdiği bu emaneti kul hakkı yemeden güzel bir şekilde bunu insanların hizmetine sunmalarıdır. İnşallah yeni bir kabine Türkiye’ye nefes aldıracak Türkiye yüzyılına hizmet edecek yeni bir ekip bekliyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.