BABACAN, UMUT VERİYOR

BABACAN, UMUT VERİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesleğimiz gereği hem ülke hem de şehrimizdeki siyasi gelişmeleri yakından takip eder, bununla da kalmayıp bir siyasi partinin halkın gönlünde ne kadar yer edip etmediğine, vatandaşta karşılığı olup olmadığına da dikkatlerimizi yoğunlaştırırız.

Gözlemlerimiz ve çoğunlukla da yanılmayışlarımız bu alanda epeyce tecrübe kesp ettiğimizin de bir göstergesi.

Geçtiğimiz pazar günü Deva Partisi’nin Elazığ İl Kongresi vardı. Yeni teşkilatlandığı ve halkla ilk kez bir siyasi parti genel başkanı olarak   yüz yüze gelme imkânı verdiği için il kongrelerini fırsat bilen Ali Babacan, hemen her şehrin kongresine katılıyor,  hem kendisini hem de misyonunu ve hedeflerini anlatıyor.

Ali Babacan’ın belki kürsü hitabeti çok yok. Bir siyaside olması gereken bir hamaset de çok gözükmüyor. Ancak vatandaşlar vaktin vacibi gereği Babacan’ı bir belagat ve fesahat uzmanı olarak değil ekonomiyi çok iyi bilen, ekonominin başında olduğu dönemlerde hep başarı elde etmiş bir uzman ve kurtarıcı gözüyle dinliyor.

Ali Babacan ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde değerlendirmelerimiz olacak ama pazar günü yapılan kongrede bizleri en çok şaşırtan konu ise il kongresine oldukça yoğun bir ilginin olmasıydı.

Pandemi sınırlandırmaları gereği çok isim davet edilmemiş olmasına rağmen salonun tıklım tıklım oluşu ve bunların hemen hemen tümünün gençlerden oluşu, aslında ülkemiz yöneticilerine üç mesaj veriyordu.

Birinci mesaj;  “gençler olarak iki fakülte mezunuyuz ama işsiziz. Diplomalarımız para etmiyor ve biz 30’lu yaşlara geldiğimiz halde hala baba eline bakıyoruz. Dolayısıyla Babacan’ı bir umut ışığı olarak görüyor ve başarılı olacağına inanıyoruz.

İkinci mesaj;  salonda bulunan simaların bugüne kadar siyasette ya da herhangi bir STK’da görev yapmış aşina yüzlerden olmamasıydı. Deva Partisi, yeni ve yıpranmamış yüzlerle siyaset yapmıyordu  ve bu heyecanı tabana yaymayı başarmıştı.

Üçüncü mesaj ise Ak Parti’ye idi. Birçoğu aslında geçmişte Ak Parti’ye gönül vermiş olan bu gençler, dar kadro siyaseti yerine taban siyaseti nasıl yapılırmış görün diyor ve Ak gençliğin nasıl eridiğinin fotoğrafını sunuyorlardı.

Deva Partisi genel başkanı ilimize geldi, kongresini yaptı, teşkilatı ve partilileriyle buluştu, hoş bir seda bırakarak ilimizden ayrıldı.

Bu tablo, Deva Partilileri umutlandırmalı ve fakat Ak Partilileri de endişelendirmeli. İnsanların en çok ekonomiden mustarip olduğu bu dönemde, iyi bir ekonomist, geçmişte rüştünü ispatlamış ve son tahlil ile  birlikte başarı destanları yazdığı  çalışma arkadaşları bugün Merkez Bankası Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlerine getirilmiş bir  siyasetçi olarak kimse Ali Babacan’ı küçümsememeli.

Bu vesile ile kongrede yeniden il Başkanlığına seçilen Murat Dağhan ve ekibini kutluyor, başarılar diliyoruz.