Babacan'ın Hayal Kırıklığı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ikinci kez ilimize geldi. Sabah basın mensuplarıyla bir araya gelen Babacan, Cuma namazı çıkışında Gazi Caddesi esnaflarını ziyaret etti.

Babacan'ın Hayal Kırıklığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babacan’ın Elazığ’a ziyareti öncesi sosyal medya çok etkin kullanıldı. Elazığ’a özel olarak hazırlanan kısa videolar, birkaç gün öncesinden değişik mecralarda paylaşıldı. Yine her Elazığlı ’ya Gazi Caddesindeki program konum atılmak suretiyle SMS yoluyla iletildi.

Babacan’ın sabah basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda genelde ulusal konular konuşuldu, Elazığ ile ilgili de özel kalkınma planları anlatıldı. Sadece basın mensuplarının davet edildiği program bir Genel Başkan’ın toplantısı havasında değil normal bir toplantı ve tanıtım havasındaydı.

Babacan’ın Gazi Caddesi programı ise tam bir hayal kırıklığıydı. Tüm vasıtalar profesyonelce kullanılarak yapılan duyuru ve davetlere rağmen Babacan’a ilgi yok denecek kadar azdı. 
Çevresinde il teşkilatından birkaç kişi dışında bir kalabalık olmadığı gibi sokaktaki halkın ilgisi de yok denecek düzeydeydi. Esnaf ziyaretinde, ev sahipliğini gösteren iş yeri sahipleri, sözü kısa kesiyor ve herhangi bir polemiğe girmiyordu. 

Babacan, Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz eski Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’nın günler öncesinden başlattığı çalışmalara rağmen umduğunu bulamadı ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadı diye düşünüyoruz. 

Elazığ halkı, Ak Parti’den kopan isimlerin kurduğu partilere pek prim vermiyor. Bunun en önemli sebebi, Babacan ve Davutoğlu’nun hayal edemeyeceği  makamları bizzat Erdoğan’ın vermesine rağmen onu yalnız bırakmalarıydı. Elazığ insanı bu tür vefasızlıkları sevmez. Yıllarca aynı hükümetlerde birlikte görev yapacaksınız, biriniz başbakan diğeriniz başbakan yardımcısı olacaksınız ve sizlere bu makamları veren Erdoğan’ın güvenini boşa çıkaracaksınız. Elazığ insanı bunu asla doğru bulmaz, bunu yapana da  sempati duymaz. 

Babacan, Elazığ insanının bu bakışını bir kez daha net gördü. Teşkilatları da zaten çok halka inememiş, tabanda bir etki oluşturamamış ve basın açıklamalarıyla kendilerini görünür kılma gibi bir kolaycılığa yaslanmışlardı.

Babacan, bu ziyaretinde hem Elazığ halkının duruşunu gördü hem de kendi teşkilatının başarısızlığını. Yaşanan bu durum  karşısında, bu hava ile  seçimlere girecek Deva Partisini ciddi bir hezimet bekliyor. Belki bize kızacak ve sinirlenecek bazı dostlar ama gerçek ne yazık ki bu.