AYNI GEMİDEYİZ

24 OCAK DEPREMİ VE ARDINDAN PANDEMİ SÜRECİNİ YAŞAYAN İLİMİZİN SORUNLARININ ORTAK AKIL ÜRETİLEREK EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLMESİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK SÜREÇ ETSO BAŞKANI ASİLHAN ARSLAN'DAN GELDİ. ARSLAN, SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARINI TEK TEK ZİYARET EDEREK ORTAK ÇÖZÜM ARAYIŞ SÜRECİNİ DE BAŞLATMIŞ OLDU.

AYNI GEMİDEYİZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve ardından yaşanan pandemi sürecinin sorunları arasında sıkışıp kalan hemşerilerimizin problemlerini çözmek amacıyla ETSO başkanı Asilhan Arslan’ın siyasi parti il başkanları ile gerçekleştirdiği toplantılar umut ışığı oldu.

 

İLK ADIM ETSO’DAN

Deprem sürecinin ilk saatlerinden itibaren sanayici ve iş adamlarımızın yanında halkımızın sorunlarının çözülmesi için tüm imkânlarını seferber eden, kapanan işletmelerin zararlarını giderci çalışmalar yapan ve teşvikte 6. bölgede kalmamız yönünde ciddi gayretler ortaya koyan ETSO Başkanı Asilhan Arslan, başta iktidar partisi Ak Parti olmak üzere siyasi parti il başkanlarını ziyaret etti.

TEK VE ORTAK HEDEF ELAZIĞ

Başkan Asilhan Arslan, Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar ve Oda Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan Elazığ TSO heyeti, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or, DEVA Partisi İl Başkanı Murat Dağhan, Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın ve Gelecek Partisi İl Başkanı Av. Adnan Demir’i ziyaret etti.

Görevlerinin hayırlı olmasını dileyen Arslan’ın görüşmeleri ve karşılıklı görüş alışverişleri oldukça verimli geçti.

Tüm siyasi partilerin ortak hedefinin ilimize ve halkımıza en iyi hizmet olduğunu ifade eden ETSO Başkanı Arslan, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

 “Hedefimiz ve ortak paydamız olan Elazığ müştereği doğrultusunda bizler de meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri olarak, siyasi partilerimiz, yerel yönetimlerimiz, kurum ve kuruluşlarımız ile daha güçlü bir şekilde tek ses olarak hareket etme arzusundayız”

İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDECEK

Siyasi Parti İl Teşkilatlarına ziyaretlerinin devam edeceğini belirten Başkan Arslan, “Program dâhilinde ziyaret gerçekleştirdiğimiz siyasi partilerimizin il başkan ve yöneticileriyle ayrı ayrı bir araya gelme imkânımız oldu. Hem deprem hem de COVİD-19 sürecinde iş dünyasının içinde bulunduğu durumu ve halkın ortak talep ve beklentilerini istişare ettik. Meslek Örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları nasıl temsil ettiği kitleye hizmeti esas almış ise siyasi partilerimizin de tek amacı bulunduğu yöreye ve halkımıza hizmet etmektir.”

SİYASİLERİMİZ HİZMET KONUSUNDA KARARLI

 Elazığ TSO heyeti olarak tüm siyasi partilerimizin gerek Sayın İl Başkanları ve gerekse Sayın Yöneticilerinin de aynı kararlıkta olduklarını görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Arslan, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi son birkaç aylık süreç içerisinde çok sayıda siyasi partimizin il kongreleri yapılarak yönetim kurulları yenilendi. Ziyaretlerimizle hem hayırlı olsun mesajımızı iletmek hem de iş dünyası ve ilimizin mevcut durumu hakkında istişarelerde bulunmayı hedeflemiştik. Heyetimize gösterilen sıcak karışlamalar ve ilgi nedeniyle teşekkürlerimi sunuyor, bir kez daha başarılar temenni ediyoruz. Oda olarak siyasi partilerimize yönelik ziyaretlerimiz ve istişarelerimiz bundan sonraki süreç içerisinde de devam edecektir”

ŞEHİR BİZİM, SORUN BİZİM

İlimizde her siyasi görüşe mensup insanımızın yaşadığına, sorunların da ortak olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu problemlerin çözümünün partiler üstü olarak görülmesi gerektiğini belirterek ETSO’nun bu konuda bir istişare ve uzlaşma zemini oluşturma gayretlerini oldukça samimi ve gerçekçi bulduklarını, Başkan Asilhan Arslan’ın çabalarını takdirle izlediklerini ifade ediyorlar.

 

ORTAK GEMİDEYİZ

İlimizin sorunlarının, hemen her partiye mensup insanı olumsuz etkilediğini ifade eden vatandaşlar, hepimiz aynı gemide yaşıyoruz. Sorunlar, iktidar partisine mensup insanı da muhalefete mensup insanı da ilgilendiriyor. Özellikle deprem ve pandemi gibi afet ve salgın anlarında olayları siyasi mecraya çekmek ve buradan siyaset üretmeye çalışmak bir Elazığlı için doğru bir yaklaşım olmaz diyerek sorunları siyaset zemininde konuşup iktidar eliyle çözmek için bu tür toplantılara büyük ihtiyaç olduğunu ifade ediyorlar.

BAŞKAN ARSLAN’IN DUYARLILIĞI

Şehrin tüm aktörleri ile görüşerek problemleri ve çıkış yolları konusunu kendisine ve odasına dert edinen, bu konuda hiçbir ayrım gözetmeden tüm siyasi partiler ile STK’larla sürekli iletişim içinde olan, bu tavrıyla şehrin birleştirici ve ortak hedeflere yönelinmesi konusunda tarihi bir misyon üstlenen ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın bu duyarlılığının her kesimde karşılık bulacağına ve sorunların çözümünde etkili olacağına inandıklarını ifade eden vatandaşlar bu tür girişimlerin şehrimizi iyi bir noktaya taşıyacağına inandıklarını belirtiyorlar.