Avrupa Şampiyonası'nda Miraç rüzgarı esti

Başak MERAL GÜNDÜZ/5 - 15 Kasım 2022 Tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 46 farklı federasyondan 1000'den fazla sporcunun mücadele ettiği Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda Milli Sporcumuz Miraç Melih TOPUZ rüzgar gibi esti.

Avrupa Şampiyonası'nda Miraç rüzgarı esti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turnuvaya fantastik bir başlangıç yapan Miraç, oynadığı zorlu 9 maçta güçlü rakiplerinden 4 Fide Master rakibini yenmeyi başardı, 2 Fide Master rakibiyle berabere kaldı, ve Ukraynalı 2150 elo ratinglı rakibini yenerek toplamda 6 puan toplamayı başararak bütün istatistikleri alt üst etti.
Miraç, 65. sırada başladığı şampiyonayı 11. sırada bitirerek 54 sıra birden yükseldi. 1866 Elo ile başladığı şampiyonada 2376 Elo'luk performans gösterdi. Elo puanını 1 turnuvada 203 puan birden artırarak tarihe geçti ve muazzam bir performans gösterdi.
Miraç Melih Topuz, Final maçında Norveçli güçlü rakibine karşı maçını kazanabilse Avrupa Üçüncülüğünü alacaktı ancak maçını kaybederek derece şansını son anda kaybetti.
Milli Takım formasıyla ülkemizi ve Elazığımız’ı en iyi şekilde temsil eden sporcumuzu yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Avrupa Şampiyonası'nda Miraç rüzgarı esti